Foto: Radu Sîrbu

Mai multe familii din comuna Șanț au rămas fără case, anexe și alte bunuri după ce acestea au fost cuprinse de un incendiu de proporții. Pompierii bistrițeni au transmis că acesta este cel mai puternic incendiu izbucnit în ultimii ani în Bistrița-Năsăud și au muncit în jur de 7-8 ore la lichidarea lui. Incendiu s-a extins rapid și a afectat și alte patru case, pe lângă cele patru distruse în totalitate. Materialele ușor inflamabile și faptul că locuințele erau lipite una de alta au dus la pagube imense. Situația acestor familii va fi discutată azi, 15 noiembrie, într-o ședință de Consiliul Local convocată de primarul comunei, Ioan Szabo.

Cel mai violent incendiu din ultimii ani în județul Bistrița-Năsăud a cuprins patru case din comuna Șanț. Pompierii au intervenit șapte autospeciale și localnicii s-au mobilizat exemplar (FOTO)

„În calitate de primar, am convocat o ședință de CL pe data de 15 noiembrie, la ora 12.00, pentru a veni în ajutorul celor trei familii, cu un sprijin consistent ce va consta atât din sume de bani cât și din material lemnos pentru construcții pentru a începe de îndată reconstruirea celor patru case distruse de foc. Celelalte familii cu case distruse parțial de incendiul mistuitor vor fi ajutate și ele.

Trebuie să menționez că și-a arătat disponibilitatea de a ajuta aceste familii afectate de incendiu și fabrica de cherestea ”Silvania Internațional”, condusă de familia Iugan.

Primul lucru pe care, însă, trebuie să-l facem este, așa cum ați văzut, eliberarea terenului de resturile arse pentru reconstrucția noilor case iar încă de azi dimineață, cu bucurie am văzut, că peste 30 de localnici voluntari s-au înhămat la această primă etapă de lucru. Se vede încă o dată că locuitorii comunei Șanț sunt o comunitate unită și solidară cu cei aflați la necaz și țin, de pe acum, să le mulțumesc din suflet tuturor !”, a declarat primarul Ioan Szabo pentru mesagerulbn.ro.

SPUNE-TI PAREREA