Din nefericire, în România, problema defrișărilor se adâncește din ce în ce mai tare, iar asociațiile de voluntari abia reușesc să mai facă față. Pădurea trebuie protejată pentru a-și manifesta rolurile benefice. Cu cât acționăm mai rapid, cu atât șansele de salvare sunt mai mari și sansele să ne bucurăm de roadele ei.

În data de 23 noiembrie, sunteți așteptați, împreună cu Tășuleasa Social, la finalizarea ultimei acțiuni de împădurire din acest an, în Pădurea Transilvania 5.0 din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, plantată în primăvara acestui an. 600 de locuri așteaptă să fie ocupate. Ca de fiecare dată, transportul va fi asigurat de către Asociație, după următorul program:

– Plecare din Bistrița: sâmbătă dimineața la ora 8:00 din fața Palatului de Justiție
– Plecare din Cluj-Napoca: sâmbătă dimineața la ora 8:00 din parcarea Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.

Pentru înscrieri și regulament, accesați link-ul: www.tasuleasasocial.ro/proiect/padureatransilvania-5-0-revisited-the-awesome-revival.

În speranța că toți puieții se vor prinde și o pădure va lua naștere, la împădurirea din primăvară, s-a făcut o treabă excelentă. Însă, cum natura are ultimul cuvânt de spus, nu a plouat timp de 6 săptămâni, fapt ce a îngreunat dezvoltarea normală a puieților.

Evaluarea puieților, realizată la locul de plantare, ne-a indicat că numai 55% dintre puieți s-au prins și, deși cei care ne-au asigurat suportul tehnic de la Bistrița-Năsăud ne-au transmis că având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, rezultatul este unul foarte bun, este de datoria noastră să mai încercăm o dată! Aceasta este o completare absolut necesară prin care ne putem asigura că ne îndeplinim în totalitate misiunea de plantatori. Bineînțeles că acest lucru nu ar fi posibil fără partenerul nostru la toate împăduririle Pădurea Transilvania din ultimii 5 ani, Banca Transilvania, care ne susține pentru a face aceste completări. Așa că: the revival is on! Ne întoarcem în Pădurea Transilvania 5.0!, informează Tășuleasa Social.

În țara noastră, potrivit unui raport GreenPeace, se taie pe oră aproximativ 3 hectare de pădure.

SPUNE-TI PAREREA