„Domnu’ Klaus, totuși de ce nu acceptați să participați la o dezbatere cu dna Dăncilă?
Care-i baiu?

⁉️Mai cunoașteți o țară din UE în care președintele în funcție cere al doilea mandat, dar refuză orice dezbatere cu competitorii, nu acordă niciun interviu, nu organizează nici o conferință de presă pe toată durata campaniei și se prezintă în spațiul public doar în medii perfect controlate?

👉 Într-o Românie #NORMALĂ, dezbaterile-s firești❗️
 Cred că noi-românii merităm să vedem ce au candidații în plan, ptr următorii 5 ani!”, a transmis Mihaela Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud.

5️⃣ motive obiective pentru o dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale exprimate de Victor Negrescu⤵️

➡️ Pentru democrație. La 30 de ani de la Revoluție să nu existe o dezbatere ar fi un dezastru pentru calitatea democrației românești. Practic se pune punct unui element central al dialogului democratic, dezbaterea de idei. Oare ce va mai urma după?
➡️ Pentru cetățeni. Oamenii trebuie să știe tot despre candidați, cu bune și cu rele. De aceea în Statele Unite de exemplu campania durează atât de mult. Nu poți avea un președinte cu “scheleți în dulap” iar dezbaterea ajută în a afla mai multe despre candidați. Oare sunt lucruri importante de ascuns de către anumiți candidați?
➡️ Pentru funcția de șef al statului. Președintele trebuie să reprezinte poporul. Trebuie să arate ce știe, să justifice ce a făcut și ce va face. A fugi de întrebările presei, câinele de pază a democrației, a fugi de dezbaterea cu contracandidatul, înseamnă să renunți la acest rol sau să consideri că nu trebuie să dai socoteală nimănui. Oare este bine să dăm toată puterea unui singur om?
➡️ Pentru tradiție. În democrațiile consolidate dar și în tânăra democrație românească dezbaterile între candidații la prezidențiale au jucat mereu un rol important. Această tradiție a generat încredere în mecanismul democratic. Neparticiparea la o dezbatere va duce la o scădere a participării la vot și va afecta încrederea în președintele României și instituții. Oare aroganța nu trebuie taxată la vot?
➡️ Pentru consecvență. Dacă în trecut solicitai o dezbatere, cum poți acum să fugi de ea. Înseamnă că ești nesigur pe tine, ascunzi ceva sau mai grav nu ești capabil să fii consecvent. Să ai în fruntea țării un om care este atât de schimbător ridică multe semne de întrebare. Oare aceste schimbări bruște de atitudine nu indică un risc?

1 COMENTARIU

  1. Simplu, citez:
    Klaus iohannis nu are ce să caute la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atâta timp cât a fost prim-ministru, discuţiile cu preşedintele României pe chestiuni spinoase, în momente importante pentru ţară. Şi erau discuţii între patru ochi, deci Dăncilă putea fi sinceră, nu la televizor, unde revarsă minciuni.
    Au fost multe momente în care Viorica Dancilă a refuzat dialogul instituţional cu preşedintele, deşi acesta era foarte necesar în funcţionarea statului. A fost cazul desemnării comisarului european, al deblocării situaţiei guvernamentale şi rezolvării unor probleme reale şi grave pentru această ţară. Au fost nenumărate cazuri în care PSD ar fi trebuit să permită dezbateri politice şi le-a refuzat.”
    „Cei care uită trecutul sunt condamnați să îl repete” spunea George Santayana

SPUNE-TI PAREREA