Autoritatea Electorală Permanentă a publicat rezultatele alegerilor prezidenţiale din judeţul Bistriţa-Năsăud. Astfel, din cei 261.574 de cetăţeni cu drept de vot din judeţ, s-au prezentat la urne 121.014 cetăţeni. Vezi rezultatele complete aici.

Klaus Iohannis, candidatul PNL, a obţinut un scor foarte mare în Bistriţa-Năsăud, de peste 48 la sută, în timp ce Viorica Dăncilă s-a clasat pe locul doi, cu 20 de procente. Vezi mai jos câte voturi a luat fiecare candidat în judeţ:

Klaus Iohannis (PNL) – 58.238 voturi – 48,7%

Viorica Dăncilă (PSD) – 23.944 voturi – 20,04%

Dan Barna (USR -PLUS) – 12.204 voturi – 10,2%

Theodor Paleologu (PMP) – 7346 voturi – 6,15%

Mircea Diaconu – 7133 voturi – 5,9%

Kelemen Hunor – 3740 voturi – 3,13%

Ramona Ioana Bruynseels – 2924 voturi – 2,4%

Alexandru Cumpănaşu – 1274 voturi – 1,066%

Cătălin Ivan – 724 voturi – 0,6%

Viorel Cataramă – 481 voturi – 0,4%

John Ion Banu – 456 voturi – 0,38

Sebastian Constantin Popescu – 366 voturi – 0,3%

Ninel Peia – 302 voturi – 0,26%

Bogdan Stanoevici – 296 voturi – 0,24%

3 COMENTARII

 1. După cum era previzibil, președintele Klaus Iohannis a câștigat detasat primul tur al alegerilor prezidențiale înregistrând peste 37% după centralizarea datelor provizorii din aproape toate secțiile din țară și a peste 60% din secțiile din diaspora. Este de remarcat că președintele Iohannis a reușit să înregistreze victorii în județe socotite cândva a fi fiefuri pesediste precum Vaslui, Vrancea, Dâmbovița, Brăila, Vâlcea sau Bacău. Chiar și în Teleorman Iohannis a scos un scor de peste 30%. Pe locul doi s-a clasat candidatul PSD Viorica Dăncilă, cu un scor de aproximativ 23 %, iar pe trei Dan Barna cu aproape 15%.
  In judetul Bistrița-Năsăud Klaus Iohannis a obtinut aproape 50% din voturi , in timp ce Viorica Dăncilă, a obtinut in jur de 20% situându-se sub media pe tară, ceea ce demonstrează că rugăciunile lui Radu Moldovan nu au ajutat prea mult candidatul PSD.

 2. Daaaa…. ” PNL-stilor ” ati ajuns la putere prin ” lovitura de palat ” ma, aia ati facut … profitand de prostia si naivitatea celor care v-au sprijinit sa dati jos un guvern legitim si pe care-i veti pune acuma sa va ” stearga la c*r ” … !
  Ma… ar trebui dupa voi … impartita Romania in DOUA si tot din 2 in 2 ani, sa preia puterea prin ” lovitura de guvern ori de palat ” … cand hai de ” cea ” … cand ai de ” hais „… !
  Asta ati facut voi ! Stati linistiti ca … vor veni si ” alegerile anticipate ” mult dorite si trambitzate … si cu masurile pe care deja le-ati implementat ” cu baioneta „… lui Orban al vostru… nu stiu zau daca veti iesi voi la putere la alegerile locale si parlamentare care urmeaza … si tare ma tem io ca Johannis, iara o sa faca ” spume la gura ” ca n-o sa aiba ” Guvernul Mariei Sale ” !
  Ma voi nu sunteti buni la guvernare , de ce nu pricepeti odata ?!
  Ar trebui modificata Constitutia si SA AIBA DREPT DE VOT INDIFERENT PENTRU CE FUNCTII POLITICE ( PRESEDINTIE, LOCALE ORI PARLAMENTARE ) exclusiv DOAR CEI CARE TRAIESC, MUNCESC , PLATESC DARI, IMPOZITE TAXE, AMENZI SI PRIVATIUNILE IMPUSE DE PARLAMENTARI, aici in Romania, ADICA ACASA … nu toti cei care CU NERUSINARE SI PE BANII NOSTRI PUBLICI :
  – au facut studiile in Romania si s-au calificat fel si chip ,
  – iar dupa care si-au vazut diplomele in mana su fugit sa munceasca pentru straini, la care sa le faca la aia salarii si pensii,
  – lasandu-si acasa ” toti pl.o.zii si flio.sto.rogii de batrani ” … sa-i tinem noi in continuare tot pe banii publici ,
  – si sa-i purtam noi la scoli in continuare , sa-i tinem noi la camine si spitale ori ospicii publice…
  – si sa le platim noi pensiile , alocatiile de stat , bursele si toate cele din banii nostri ai celor ramasi acasa .
  Nu este moral si nici crestin sa voteze cei care au dat bir cu fugitii prin strainatati , sa hotarasca ei cine sa ne conduca aceasta tzara , treburile administratiei de stat si asa mai departe , lasandu-ne pe cap cu toate greutatile vietii, ca daca trimit bani din strainatate, ii trimit lu muma-sa si lu tata-so, nicidecum statului roman pentru pensii si salarii generale .
  Trebuie modificata Constitutia astfel incat sa aiba drept de vot, numai exclusiv cei care (mai) au domiciliile in Romania si care efectiv stau aici, muncesc aici, aici platesc dari, taxe, impozite, amenzi si suporta cu tarie greutatile si privatiunile sociale ale statului roman , NICIDECUM TOTI CEI CARE CHIAR DACA ISI MAI APSTREAZA CETATENIA… voteaza ei si hotarasc ei … din strainatate , rupti de realitatile sociale , asa… aleatoriu si in bataie se joc multi din ei , neplatindu-si catre statul roman… darile, impozitele, taxele si contributiile pentru pensii si salarii si pentru intretinerea ” plo.zi.lor si flio./sto.rogilor ” lasati aici pe capul nostru al tuturor .
  Mai Robytza, pentru democratia sociala, au murit generatii de oameni tineri si batrani ma… si NU CRED IO CA LUMEA o sa va TOLEREZE LA PUTERE CU APUCATURILE PE CARE LE AVETI !

SPUNE-TI PAREREA