Mesaj pentru siguranța pietonilor din partea IPJ Bistrița-Năsăud: Pentru siguranța dumneavoastră, nu traversați prin fața sau spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în stație!

În localitatea Șieu, la data de 6 noiembrie, o femeie de 78 de ani din Monor, a fost accidentată de o mașină. Conform primelor verificări, s-a constatat că era vorba de o șoferiță de 27 de ani, care s-a angajat regulamentar în depășirea unui autobuz, oprit într-o stație fără alveolă. Aceasta a lovit-o pe femeia de 78 de ani, care era angajată neregulamentar în traversarea drumului, prin fața autobuzului.

Femeia a fost transportată la spital și îi s-au acordat îngrijiri medicale. În urma testării șoferiței cu aparatul etilotest, a reieșit faptul că aceasta nu consumase alcool. Aceasta din urmă s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală, iar Serviciul Rutier continuă cercetările asupra acestui caz.

Poliția Română recomandă pietonilor:

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

SPUNE-TI PAREREA