Cititul nu doar că ne îmbogățește cultura generală, dar ne ajută și ne exprimăm mai ușor, stimulându-ne totodată imaginația și creativitatea.

Bocskai Eliza-Blanka, reporter de liceu transmite că, Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu” din Bistrița și Reporteri de liceu împreună cu redacția ziarului școlar CNAMOnline, propun o provocare pentru mediul de afaceri din județul Bistrița-Năsăud și anume ,,Care sunt companiile și societățile care ar accepta să sprijine cititul”?

Prin prisma lansării programului ,,România citește”, o campanie desfășurată în toate unitățile școlare din țară, toți întreprinzătorii mici și mari din Bistrița-Năsăud sunt provocați să ,,adopte“ o bibliotecă școlară sau un centru de documentare și informare aparținând unei școli din județ.

Acțiunea urmărește ca întreprinzătorii să fie atenți la nevoile unei biblioteci, să se preocupe de îmbunătățirea continuă a fondului de carte, și nu numai. La ora actuală, rolul bibliotecii s-a extins și nu mai presupune doar împrumut de carte la domiciliu. Este o structură info-documentară pluridisciplinară, care pune la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice informații pe suporturi diverse (fond de carte, reviste, CD-uri, DVD-uri, internet, etc), inițiază și valorifică în practică proiecte științifice, culturale și educative și desfășoară activități pedagogice precum și activități de formare. În acest mod, societate poate contribui direct la formarea noilor generații de elevi.

O carte poate reprezenta totul pentru cel care o primește.

Mediul de afaceri poate reprezenta o cale rapidă, pentru formarea unei societăți responsabile. Prin această acțiune, mediul de afaceri își poate pune amprenta asupra educației.

Elevii participă și la ore de curs desfășurate în biblioteci și centrele de documentare și Informare, fiind o atmosferă mult mai comfortabilă, decât în sala de clasă. Consiliul Școlar al Elevilor își ține ședințele aici și se organizează evenimente culturale și pregătiri pentru olimpiade. CDI-ul este acel loc care merită să fie cel mai frumos din școală.

SPUNE-TI PAREREA