Reborn Dance Studio Bistrița a organizat, pentru prima dată, la Bistrița, un Graffiti Workshop pentru copii, împreună cu Paul Sebastian Marina aka Marinaru`, un artist extrem de talentat și un prieten apropiat al echipei.

Cu ocazia renovării sălii de dans, au dorit să scoată din tipar spațiul, apelând, astfel, la Marinaru, care s-a dovedit a fi persoana cea mai potrivită. O descrie pe Dora Incert ca fiind ,,sora” lui. S-au cunoscut la battle-uri și colaborează de mai bine de un an. Toată opera a necesitat două zile de activitate intensă.

Dacă facem referire la munca lui, Marinaru le-a oferit copiilor câteva informații despre ce presupune această artă. Cei mici au adus blocuri de desen, creioane colorate și măști de protecție, li s-a prezentat un alfabet de graffiti, iar fiecare trebuia să își scrie numele în stilul arătat de el. La final, cei mici au primit din partea lui stickere, diplome de paticipare și schița cu desenul realizat de el.

Desenul cuprinde mai multe tehnicile: prima data a fost realizat background-ul, apoi au urmat straturi peste straturi de culoare, iar mai apoi conturul. Am întrebat de unde vine toată povestea ,,Marinarului” și am aflat amuzați: În prima zi de școală erau doi colegi în clasă care puneau porecle. M-am prezentat Marina..și Marinarul a urmat imediat după. Vorba aceea, dacă fug de sirene și pe stradă, cum să mi se zică altfel!?.

Porțile vor fi deschise săptămâna asta la școala de dans și sunteți astfel invitați să vedeți personal opera de artă.

Stând de vorbă cu acest super artist din cultura Hip Hop, originar din Cluj, am aflat că face graffiti timp de 13 ani, iar de 4 ani profesionist. Reprezintă organizațiile Concrete Rockers și Haos Crew din Cluj. Este absolvent al profesionalei de Electronică și Rețele de Telecomunicații Comunicații, fiind în același timp foarte mândru de faptul că nu a absolvit nicio școală sau curs în domeniul artei. A fost autodidact de când se știe! A început prin a reproduce comic book-urile colegilor de clasă, până când s-a pus axat serios de graffiti.

Cea mai mare realizare e ca fac parte din Haos Crew, echipă de graffiti, care se dorește a fi transformată într-o școală de hip hop, care să cuprindă toate elementele specifice, să ținem cursuri constant. Ne dorim să educăm copii prin artă, prin ce avem noi mai bun de oferit. Incercăm să creștem în notorietate, fiind o echipă noua și tânără. Am avut un impact foarte bun asupra comunității. Cand mai am câte un graffiti demo, transmitem informația prin Concrete Rockers și adunăm toți copiii interesați. Ne dezvoltăm, învățăm să fim pedagogi, să le captăm atenția și să le trezim interesul”, a mai povestit artistul.

Pentru acest graffiti a venit cel mai pregătit din viața lui, însă susține că este important să nu îți placă niciodată ultima lucrare, pentru că te complaci și nu își dorește deloc asta.

Pe lângă toate acestea, Marinaru este și un artist al tatuajelor, de 3 ani și poate fi găsit la salonul de tatuaje BAStattoo din Cluj.

Pe scurt, atunci când facem referire la Marinaru`, ne gândim automat la artă, suflu de culoare, inspirație, talent și nu în ultimul rând foarte multă muncă.

Sură foto: Kabos Bela Alexandru

SPUNE-TI PAREREA