În această toamnă s-a lucrat intens la strada Valea Ghinzii din Bistrița, una dintre cele mai vechi străzi de pământ din municipiu. Viceprimarul orașului, Cristian Niculae anunță că a solicitat constructorului să înainteze într-un ritm mai alert cu lucrările care ar crea un disconfort deosebit cetățenilor.

„Toamna aceasta frumoasă și târzie ne dă oportunitatea de a lucra într-un ritm susținut pentru a ieși din zona caselor cu lucrările care presupun săpături, până la venirea iernii, așa cum am cerut constructorului“- a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea cetățenii au fost anunțați că un pod rutier va fi înlocuit și ca urmare accesul pe strada Valea Ghinzii va fi închis.
În cadrul acestui proiect se fac lucrări ample precum: rețea de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent; rețea de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent; rețea de colectare apă pluvială; rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent; asfaltarea str. Valea Ghinzii și str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliși cu doua sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km; iluminat public stradal cu tehnologie LED si cabluri îngropate;

În această dimineață, viceprimarul a mai anunțat că se va asigura o pasarelă pietonală peste pârâul Valea Ghinzii.

„După o discuție purtată în cursul acestei dimineți cu constructorul de pe șantierul Str. Valea Ghinzii, am stabilit că traficul rutier urmează să fie închis efectiv de miercuri, 6 noiembrie, ora12, pentru o perioadă de 4 săptămâni – până pe 6 decembrie 2019. Ruta auto ocolitoare se va desfășura prin Unirea, pe str. Aerodromului.

Am solicitat constructorului asigurarea traficului pietonal pe acea porțiune de drum închis și am primit asigurări că până miercuri 6 noiembrie, se va realiza o pasarelă pietonală peste pârâul Valea Ghinzii, în așa fel încât pietonii să poată trece în condiții de siguranță prin acea zonă.

Voi face toate demersurile necesare pentru ca această perioadă de timp să fie respectată de constructor, iar disconfortul participanților la trafic pe acea zonă să nu se lungească mai mult de termenul asumat prin contract“, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA