Locomotiva care punea în mișcare vagoanele Mocăniței pe traseul încântător din Câmpia Transilvaniei va părăsi gara din Teaca. Asociația Mocănița Transilvaniei a anunțat vestea pe pagina de facebook, dar a păstra, totuși, o speranță că locomotiva se va întoarce:

„ADIO Aburoaso de la Teaca. Ne-am străduit cu toate puterile să-i convingem pe reprezentanții Statului Român că locul locomotivei cu abur 764.053 este în proiectul mocăniței de la Teaca, însă fără succes. Deocamdată suntem prea mici pentru a conta.
Regionala CFR Brașov, Secția L7 a decis că este mai bine ca locomotiva să fie expusă în parcarea din fața gării din Târgu Mureș.Duminică începând cu ora 14 ne întâlnim în Gara Teaca, să o celebrăm pe aburoasă“, a anunțat asociația.

Totuși, membrii asociației speră ca locomotiva să se întoarcă la ei și, până atunci, continuă munca pentru refacerea infrastructurii rutiere.

„De ce merită aburoasa să rămână la Teaca?Fiindcă este simbolul îndârjirii noastre de a menține și oferi și celorlalți o bucată din patrimoniul cultural și istoric al acestei zone.

Sunt multe lucruri de pus la punct și probabil va dura câțiva ani până când locomotiva cu abur va putea remorca vagoanele turistice pe colinele transilvane, suntem totuși un ONG, este un proiect foarte complex și nu avem posibilitățile unei companii de stat.

Cu sau fără aburoasă lângă noi, proiectul merge mai departe. Ne concentram pe reabilitarea infrastructurii feroviare și promovarea turistică a zonei, iar când vremea va veni, o vom invita din nou pe aburoasă la lucru.

Cel mai probabil în perioada următoare locomotiva va fi scoasă la licitație de către proprietarul aflat în faliment (Societatea Feroviară de Turism, SFT) iar atunci vom găsi resursele necesare pentru achizitionarea acesteia.

Mulțumim pentru sprijin și încurajări!

Logo-ul mocăniței a fost realizat de echipa CreateAthon Romania la maratonul creativ de săptămâna trecută“, a adăugat asociația.

Citește și:

„Povestea Vinului“, destinația cu aer „vintage“ din Bistrița-Năsăud. Relaxare, muzică, picnic și degustare de vin într-o gară mai veche de 100 de ani (FOTO)

1 COMENTARIU

  1. Autoritățile din județul Bistrița-Năsăud au reușit să facă demersuri pentru ca locomotiva cu abur din localitatea Teaca să rămână acasă și să nu fie mutată în fața gării din municipiul Târgu Mureș: “Locomotiva cu abur rămâne la Teaca! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru ca locomotiva să ne întâmpine în continuare în gara Teaca. Îi mulțumim îndeosebi d-lui Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în persoana căruia am găsit întotdeauna sprijin. Așadar, când treceți prin gara Teaca, să vă opriti și la o fotografie cu aburoasa!”, au transmis reprezentanții Asociaţiei Mocăniţa Transilvaniei.

SPUNE-TI PAREREA