„Siguranța bistrițenilor este o preocupare importantă pentru mine și pentru Administrația Municipiului. Bistrițenii au nevoie să se simtă siguri atât în zonele centrale ale orașului, cât și în zonele limitrofe, nou dezvoltate ale Bistriței, iar noi, cei care suntem în serviciul cetățenilor trebuie să facem tot ce este necesar pentru a realiza acest demers.

De aceea răspund prompt la solicitările concetățenilor noștrii de a analiza și a instala dacă este necesar elemente de limitare a vitezei străzile Bistriței”, a transmis viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae.

„Nu-mi plac aceste limitatoare de viteză, dar din păcate mulți conducători auto nu conștientizează că în localități trebuie să circulăm cu viteză redusă iar eu cred fără îndoială că viața copiilor noștri și a noastră are prioritate. În urma consultării cu Poliția Rutieră am decis amplasarea a două limitatoare de viteză pe strada Valea Sigmirului – primul la intersecția cu Aleea Trifoiului si al doilea la intersecția cu Aleea Fragilor. Sunt deschis la orice solicitare a locuitorilor orașului Bistrița, care doresc să găsim împreună soluții de creșterea siguranței rutiere în zonele în care locuiesc aceștia. Împreună putem face Bistrița frumoasă și sigură!”, a transmis Niculae.

2 COMENTARII

  1. Acele gâlme numite limitatoare de viteză reprezintă o solutie primitivă, ceea ce demonstrează că viceprimarul Niculae, alias Wannabe n-a auzit despre conceptul de „Smart City” (oras inteligent), ce defineste un oras care foloseste tehnologia pentru a imbunatati viata locuitorilor. Un astfel de oras „smart” colecteaza informatii si foloseste tehnologia moderna pentru a fluidiza traficul, a imbunatati transportul public, a reduce poluarea si consumul de energie, relatia cetatenilor cu autoritatea, conditiile de locuire si sistemul de sanatate si educatie. Cele mai importante componente ale conceptului „Smart City” sunt legate de mediu si mobilitatea urbană. Pentru ca un oras sa devina inteligent este nevoie de un „Smart City Plan” care prevede conectarea infrastructurii, colectarea datelor si furnizarea informatiei in timp real. Tendintele actuale includ abordarea descongestiei traficului rutier prin gestionarea inteligenta a mijloacelor de transport, stimularea si tehnologii pentru a incuraja cât mai multi oameni sa utilizeze transportul public. Aceasta presupune si schimbarea infrastructurii datorita utilizarii seturilor mari de date, a automatizarii si a comunicatiilor intre dispozitivele IT. Un prim pas este introducerea in intersectiile aglomerate a „semafoarelor inteligente”. Acestea sunt asistate de camerele de filmat și senzorii din asfalt ce urmăresc permanent traficul, determinând direcția, sensul, viteza și frecvența fiecărui vehicul sau pieton și transmit informațiile unui computer. Acesta utilizează o sumă de algoritmi, pentru a determina schimbarea optimă a culorilor semaforului, fluidizând la maximum circulația din intersectia respectivă.

  2. Halooo…. domnu…. dar ce ar fi sa spargem drumurile inapoi ca pe vremea medievala, sa facem santuri, canale si sa punem bolovanii inapoi … ca sa nu mai mearga oamenii cu viteza… ! Maaa…. voi astia cu ” galmele ” si cu ” obstacolele si ingustarile de drumuri „… ca sa reduca soferii viteza… ( cica ) … NU SUNTEI NORMALI LA CAP !
    Ma… cine merge cu viteza, trece peste aceste ” galme ” tot cu viteza… si mai mult… numai bine pot sari in santz… ori rasturna… mai ales pe DN… unde la intrarile si iesirile din localitati sunt facute acele ” obstacole”… si culmea, unde exact dincolo de ele, se afla cate un santza baban, cate o ” viroaga ” adanca numai bine sa poata derapa si rasturna soferii cu masinile.
    Nu va mai spun ca majoritatea soferilor de TIR-uri, nici nu trec prin ele, ca toti trec pe contrasens, in linie dreapta si le evita . Sta, se opresc pana trec masinile din contrasens, dupa care isi continua drumul prin stanga in ” linie dreapta ” si putini am vazut sa se duca si sa intre serpuind in ocolirea bordurii acestor obstacole , prin dreapta lor .
    Maaa…. aveti o gandire bolvana, primitiva si care nu rezolva problema absolut deloc ci din contra produceti o irascibilitate in randul soferilor de mai… mai… nu va ” sparg oamenii capul ” … ! Mereti ma, daca suferiti de ” bordurita cronica ” si tratati-va la un psihiatru… !

SPUNE-TI PAREREA