Mai multe accidente în care au fost implicați pietoni au ridicat întrebri cu privire la securitatea trecerilor de pietoni din Bistrița, în special, pe Bulevardul Republicii care este una dintre cele mai circulate artere din municipiu. Liderul PNL, Ioan Turc, a atras atenția asupra necesității adoptării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru a semnalzia trecerile de pietoni și a minimaliza riscul de accidente rutiere.

„Accidente de circulație vor fi mereu, dar numărul și gravitatea lor pot fi drastic reduse prin măsuri specifice. Avertizasem, recent, cu privire la riscul mortal pe care îl reprezintă trecerea de pietoni nesemaforizată și nesemnalizată luminos din fața Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, pe B-dul Republicii, situată între două treceri de pietoni semaforizate. Ultimul accident de pe Republicii a avut loc pe o altă trecere, semnalizată luminos foarte slab, într-un loc în care s-au produs, de-a lungul timpului, accidente foarte grave. Din nefericire, administrația bistrițeană nu a făcut mai nimic pentru protejarea vieții pietonilor.

Atrag atenția executivului Primăriei și Serviciului Poliției Rutiere cu privire la necesitatea semaforizării de urgență a celor două treceri de pe Republicii și corelarea tuturor semafoarelor pentru fluidizarea traficului. În plus, se impune luarea unor măsuri pentru protejarea vieții și integrității oamenilor: amplasarea semafoarelor sau a semnalelor luminoase peste șosea, pentru o vizibilitate optimă; iluminarea cu tehnologie LED a tuturor trecerilor de pietoni, montarea de benzi rezonatoare de cauciuc în fața trecerilor de pietoni. (Nu mă refer la cocoașele nesemnalizate în care îți rupi degeaba mașina!). Aceste benzi rezonatoare de cauciuc produc o vibrație ușoară a autovehiculului, suficientă pentru atenționarea șoferilor în situații de risc, cum ar fi ceață sau soare puternic.

Avertizez și cu privire la mutarea și răs-mutarea trecerilor pentru pietoni, împotriva fluxurilor de circulație, fapt care îi derutează și pe șoferi, și pe pietoni, în egală măsură, și crește riscul de accidente“, a spus Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA