Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a intrat în rândul unităţilor medicale din ţară care deţin acreditare pentru prelevare de organe. Spitalul de la Bistriţa nu mai avea acreditare pentru prelevare de organe din anul 2008.

Managerul Spitalului, Gabriel Lazany, a explicat, într-o conferinţă de presă, cine va face parte din echipa pentru suport.

“Ieri, am primit decizia de acreditare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru prelevare de organe şi ţesuturi. Am încheiat procesul de acreditare, l-am făcut într-un timp relativ scurt. Noi, după ce doamna ministru Sorina Pintea a făcut declaraţia că toate spitalele vor fi obligate să îşi facă această acreditare, noi nu am mai aşteptat să apară lege în acest sens, am pregătit documentaţia şi, în luna septembrie, am înaintat documentaţia. Am trecut cu brio toate etapele şi suntem acreditaţi”, a explicat Gabriel Lazany.

“Activitatea de prelevare va fi coordonată de asistenta Kiss Maria, este asistenta şefă de terapie intensivă iar medicul care va conduce activitatea este dr. Anca Moldovan. Din echipa se suport pentru cei care vor veni să preleveze organele, de la Agenţia Naţională de Transplant, vor face parte Dr. Gheorghe Suciu – medic primar, chirurgie, dr. Bogdan Bumbu – medicul şef al Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, dr. Mihaela Albu – medic specialist în chirurgie plastică, dr. Ioan Pop – medic oftalmolog, dr. Radu Elisei – medic specialist chirurgie generală”, a mai spus Gabriel Lazany.

SPUNE-TI PAREREA