Reprezentanții companiilor de succes din Bistrița-Năsăud s-au reunit aseară la Hotel Metropolis, într-un cadru somptuos, pentru a-și celebra succesul. Firmele au fost premiate de către Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Din 990 de firme aflate în evidența Camerei de Comerț, 120 au fost prezente la XXVI-a ediție a Galei Topul Firmelor. În cadrul galei s-au premiat business-uri din Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism.

Evenimentul a fost prezentat de către vedete de televiziune Iuliana Tudor și a avut parte de mai multe momente artistice cu trupa Direcția 5 și Hypnotique Electric Violin Quartet.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Victor Frenț, a subliniat măsurile luate de Guvern pentru dezvoltarea mediului de afaceri, dar a remarcat că lipsa forței de muncă rămâne o problemă majoră.

„O să amintesc doar câteva lucruri care v-au avantajat în mod direct: scăderea TVA, cota unică, 1% la microîntreprinderi. Au fost foarte multe lucruri care au contribuit la dezvoltarea economică, dar, din păcate, va rămâne această problemă a forței de muncă care va rămâne în continuare grea și importantă. Ca și acționar al unei societăți comerciale știu că asta este problem principală“, a spus Victor Frenț.

Reprezentanții firmelor au discutat, în pauze, despre acest neajuns al forței de muncă, dar și despre dificultatea de a găsi și de a forma oameni care să dea randament la locul de muncă.

Mai multe companii din județ importă deja forță de muncă din alte țări, cum ar fi Vietnam.

1 COMENTARIU

  1. Exista inca forta de munca nevalorificata in judet si in tara. Este vorba de persoane care au nevoie de conditii mai deosebite pentru a profesa, in special prin aducerea activitatilor de productie aproape de domiciu.

SPUNE-TI PAREREA