Prefectul, reprezentanții poliției, jandarmeriei, ISU și DSV au intrat azi în ședință pentru a discuta despre problema urșilor care produc pagube în Bistrița-Năsăud.

„În urma creșterii semnalărilor prezenței urșilor și a provocării de pagube atât în mediul rural, cât și urban, prefectul Ovidiu Victor Frenț a convocat grupa operativă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se discuta măsurile de prevenire și cele de intervenție care se impun.

În acest sens, s-a solicitat tuturor reprezentanților instituțiilor abilitate ca, în termen de o săptămână, să prezinte observații la proiectul de procedură pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice la nivelul județului.

Măsurile prevăzute în această procedură urmăresc protejarea vieții și integrității persoanelor și a gospodăriilor acestora de consecințele eventualelor situații de urgență cauzate de urși și de alte carnivore mari în zonele populate.

La această ședință au luat parte prefectul și subprefectul județului, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Poliției Locale, Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentației, ai Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu, Direcției Silvice și Gărzii Forestiere“, a transmis Instituția Prefectului într-un comunicat pe pagina oficială.

1 COMENTARIU

  1. Problema trebuia luata exact invers. Adica; ce masuri trebuie luate pt. limitarea plimbarilor cu drujba, atv-urile, gipanele 4×4, motocicletele etc precum si limitarea accesului persoanelor care cara totul din paduri adica, lemn, fructe, ciuperci si le vand pe la bariere si de-a lungul vaii Bargaului. Aveti asemenea preocupari tovarasi pesedisti ? Nu mai este papa in padure pt. ursi si daia vine MOS MARTIN prin sate , dupa mancare bree !

SPUNE-TI PAREREA