Două producții de film din Bistrița-Năsăud au fost premiate în acest weekend la Festivalul Interrnațional Astra Film Festival de la Sibiu. Regizorul Alex Brendea a a câștigat Premiul pentru „Cel mai bun film din Competiția România” cu documentarul Profu’/Teach, o poveste despre profesorul Dorin Ioniță care a renunțat la catedra sa de matematică și a înființat un sistem neconvențional de a preda lecții particulare. “Proful” este cunoscut în Bistrița pentru firea sa excentrică și nu este pe placul tuturor, dar mulți elevi au susținut, de-a lungul timpului, că au obținut rezultate excelente la examene datorită lui.

 

Un alt premiu a mers spre regizorul bistrițean Vlad Petri cu proiectul de film documentar numit provizoriu, “Telciu”. Filmul surprinde diverse aspecte din viața de zi cu zi a locuitorilor din comuna Telciu, Bistrița-Năsăud

“Proiectul de film documentar “Telciu” a câștigat primul premiu în seara asta în cadrul sesiunii de pitching de la Astra Film Festival. Mulțumim “Pitch the Doc” pentru premiu, Kató Csilla și Dumitru Budrală pentru invitația de a participa la festival, Raluca Iacob pentru impecabila coordonare a atelierului, tuturor tutorilor pentru prețiosul feedback, persoanelor implicate în proiect, primilor sponsori (Primaria Telciu și Marius Harosa), precum și locuitorilor comunei cu care am filmat și care ne-au permis accesul în intimitatea vieților lor. Încă mai avem mult de lucru, dar e o primă susținere care ne ajută să mergem mai departe. Mulțumim!”, a transmis Vlad Petri pe pagina sa de socializare.

 

SPUNE-TI PAREREA