“4,4 miliarde de dolari, adică 2% din PIB, este suma pe care o poate pierde România pentru că Iohannis încalcă Constituția și nu numește miniștri interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

Iar criza se agravează, pentru că, după ce a dat jos un guvern funcțional, se dovedește e incapabil să pună ceva în loc.

În schimb, se apropie cu pași repezi perioada 2-13 decembrie când vor avea loc audieri în procesul Gabriel Resources vs. România, în cazul exploatării de la Roșia Montană.

‼ Țara noastră nu se va putea apăra, pentru că la Ministerul Mediului nu e ministru să semneze mandatul martorilor în favoarea României!

Va plăti Iohannis despăgubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute în proces? Evident că nu! Le vom plăti noi, ceilalți, din taxele și impozitele pe care le plătim!

Va răspunde Iohannis în fața legii pentru acest prejudiciu uriaș? Evident că nu, pentru că el e deasupra legii!”, a transmis PSD Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat.

“Dar îl puteți opri voi! Dați-l jos de la Cotroceni la alegerile din noiembrie! Votați Viorica Dăncilă, un președinte muncitor si implicat, un presedinte care ține cu România!”, a transmis PSD.

(PE)

3 COMENTARII

  1. PSD-ul n-a inteles nimic, nu-i duce mintea. Ei continua cu intoxicarile de gradinita crezand ca electoratul e naiv. Propaganda lor infantila nu tine nici pentru grupa mica de la gradinita, d-apoi pentru oamenii cu drept de vot? Tineti-o tot asa si veti ajunge la 9%.

  2. Da suspendati-l ma, ca aveti puterea in mana … inca ! Prosti ati fost ca l-ati lasat pe acest Gica Contra sa-si bata joc de lume si de voi toti si nu l-ati trimis acolo unde-i este locul , ca n-a fost presedintele tuturor romanilor NICIODATA !

  3. PSD-ul n-a inteles nimic si da vina pe presedintele Iohannis pentru criza guvernamentala creata tocmai de Viorica Dăncilă. care dupa iesirea ALDE de la guvernare, avand in vedere modificarea coalitiei politice ce a asigurat guvernarea pana in 26 august, conform dispozitiilor articolului 85 alineatul (3) din Constitutie trebuia sa mearga in parlament , pentru a cere un vot de investitura a noilor ministri. Pe 18 septembrie, CCR a stabilit ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului sefului statului de desemnare a ministrilor titulari.
    Prin urmare, si Curtea Constitutionala in motivarea deciziei privind conflictul juridic dintre Executiv si seful statului, precizeaza urmatoarele: “Presedintele Romaniei nu mai putea exercita atributia constitutionala de numire a membrilor Guvernului fara ca, in contextul unor evenimente ce au determinat modificarea coalitiei politice ce a asigurat, pana in prezent, guvernarea, sa existe acordul prealabil al Parlamentului”.
    Cu atat mai mult, acum dupa caderea guvernului Dăncilă in urma motiunii de cenzura din 10 octombrie, este o tampenie din partea PSD sa mai acuze pe seful statului ca nu a numit ministrii interimari intr-un guvern demis.

SPUNE-TI PAREREA