Competiția pentru primăria Bistrița este una acerbă, mai ales că primarul în funcție nu pare să mai aibă multe șanse să fie reales.

Nord – Vest Research a realizat un nou sondaj privind intențiile bistrițenilor în ceea ce privește alegerea primarului municipiului.

„Măsurătoarea în teren a fost realizată de către firma noastră Nord – Vest Research în localitatea Bistrița, pe un eșantion de 537 respondenți, in perioada 16 – 21.09.19.

Metoda de lucru : proprie Nord – Vest Research
Pas statistic : 5 / 7Marja de eroare : + / – 2,95 %Esantion : 537 respondenți ; ( 18 + ) ; 55 % F , 45 % M Datele obținute reprezintă măsurătoarea la momentul 16 – 21.09.19. iar aceste date nu le vom prezenta public numai cu acordul clientului.

Ne asumăm coretitudinea acestor date, iar denaturarea lor constituie o încălcare a legii pentru care firma noastră nu își asumă răspunderea“, a transmis Nod-Vest Research.

Conform sondajului, cel mai mare procent este obținut de Alin Seserman, candidat independent. Alin Seserman a făcut parte din administrația Bistriței de peste 20 de ani și a activat în vechiul PDL. Ulterior, s-a retras ca independent, având, totuși, convingeri politice de dreapta. Alin Sesermna este unul dintre puținii politicieni care își asumă o doctrină politică, având cunoștințe vaste în științe politice și istorie, dar și o experiență îndelungată în administrație.

Ioan Turc PNL- 9, 49
Cristian Niculae PSD- 9, 31
Candidat USR-11, 17.
Antal Attila UDMR- 5, 02
Alin Seserman Independent- 13, 96
Gelu Muthi ALDE- 6, 33

Restul respondenților sunt indeciși.

4 COMENTARII

 1. TREBUIE MODIFICATA LEGEA ELECTORALA IN SENSUL DE A FI OBLIGATI TOTI CANDIDATII , sub fotografia pusa pe panourile publicitare, sa-si puna si CV-urile, ca sa vada po.pu.li.mea cine este acest candidat si ce experienta, calificare si competentza are , pentru functia pe care candideaza.
  Asa cum este facuta astazi legea, nu vezi pe afis decat o ” mo.aca “… ce nu spune absolut NIMIC , inafara faptul ca-i ” om , ca are maini, picioare si un cap ” … , in care NU SE STIE CE EXISTA si lumea se duce sa ”
  puna stampila pe el ” fara sa aiba habar pe cine … ” au pus-o ” … !

 2. Greu de anticipat cine ar putea deveni primar al Bistritei la alegerile locale din vara anului 2020. Cert este că după 3 mandate de administratie catastrofală a primarului Ovidiu Cretu, Bistrita are nevoie de o schimbare. De altfel, chiar si sondajul Nord – Vest Research, surprinde această nevoie de schimbare. Faptul ca Alin Seserman se află pe primul loc, nu este intâmplător. Incă din 2016, Alin Seserman a fost candidatul care a venit din timp cu o oferta de program in care erau subliniate prioritătile orasului pentru urmatorii 4 ani. Programul său intitulat „Viziune pentru Bistrita” era structurat pe urmatoărele capitole:
  – O strategie coerentă și unitară pentru transportul local;
  – Bistrița, oraș al sportului;
  – Reformarea programului cultural local;
  – Școlile, o prioritate;
  – Încurajarea și susținerea inițiativelor tinerilor;
  – Dezbateri publice reale și respect pentru societatea civilă;
  – O centură ocolitoare adevărată;
  – Optimizarea cheltuirii banului public;
  – Respect pentru natură;
  – Piețe moderne pentru comerț civilizat;
  – Valorificarea spațiului public;
  – O adevărată Poartă a Transilvaniei.
  Chiar daca unele capitole erau formulate prea general si necesitau o formulare mai concreta, multe dintre ele reprezintă si astăzi priorităti pentru Bistrita.
  Revenind la sondajul Nord – Vest Research, desi Ovidiu Cretu nu mai candidează, reprezentantul PSD Cristian Niculae se situează abia pe locul 3, după candidatul USR. Aceasta demonstrează că bistritenii s-au săturat de administratia PSD, iar Cristian Niculae este perceput ca un “papagal” dispus să continue aberatiile lui Cretu.
  Vezi: https://timponline.ro/cristian-niculae-despre-partia-cocos-peste-5-10-ani-vom-putea-spune-daca-a-fost-un-esec-sau-un-succes/

SPUNE-TI PAREREA