După moţiunea de cenzură care a demis Guvernul Dăncilă, PNL se pregăteşte să intre la guvernare. Cea mai plauzibilă variantă de premier este Ludovic Orban şi majoritatea miniştrilor vor fi de la liberali.

Printre numele vehiculate până acum se numără cel al secretarului general al PNL, Robert Sighiartău. Conform presei centrale, Robert Sighiartău va ocupa un portofoliu de ministru, cel mai probabil cel al Dezvoltării Regionale. În Guvernul PSD, ministerul Dezvoltării a fost condus tot de un bistriţean, deputatul Daniel Suciu.

Un al doilea nume vehiculat este al Ralucăi Turcan, prim-vicepreședinte PNL. Potrivit surselor din PNL, Turcan ar urma să preia portofoliul Educației.

Deputatul Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii, este vehiculat la un posibil Minister al Energiei și Economiei, în cazul în care cele două vor fi comasate. Totuși, sunt discuții în partid să se facă o comasare între Ministerul Energiei și Departamentul de Schimbări Climatice din Ministerul Mediului, pe modelul Comisiei Europene, minister care să se numească al Energiei și Schimbărilor Climatice.

”Din comasarea Energiei cu Economia ar rezulta un minister greu de gestionat, cu multe probleme, așa cum s-a întâmplat și în trecut când a mai funcționat în această formulă”, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.

Alte nume vehiculate pentru a prelua portofolii ministeriale sunt: Rareș Bogdan la Apărare sau Interne, Vlad Nistor la Cultură, Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu la Externe, Lucian Bode la Transporturi și Emil Dumitru la Agricultură.

1 COMENTARIU

  1. Robert Sighiartău, este un tânăr deputat ambitios care in februarie 2019 l-a infruntat pe Dragnea, care s-a opus majorării alocatiilor in parlament: „Pentru pensii speciale aveţi bani, pentru clientela politică aveţi bani. Pentru cele 27 ministere şi peste 150 secretari de stat aveţi bani, pentru amante, nepotisme. Distrugeţi ţara. Daţi-vă demisia!”.Vezi si: https://timponline.ro/bugetul-de-stat-pe-2019-votat-in-parlament-schimb-de-replici-intre-daniel-suciu-si-robert-sighiartau/

SPUNE-TI PAREREA