“Social democrația nu înseamnă un om și nici măcar un grup de oameni. E mai mult decât atât! E o idee, un ideal în care sa crezi și spre care să tinzi. Perfida dreaptă a reușit prin intermediul lui Traian Băsescu să pună “cap în cap” aproape toate categoriile sociale: tinerii cu bătrânii, angajații din privat cu cei de la stat, cei din sistemul militarizat cu cei din administrație, șamd. Din ‘90 încoace, din cei aproape 15 ani cât a guvernat dreapta, în 13 ani am avut recesiune economică. Stânga în schimb a condus România spre creștere economică în toate guvernările postdecembriste (date preluate de la Institutul Național de Statistică)”, a scris pe Facebook preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan.

“Mă lupt zilnic alături de tineri valoroși, în numele generației mele, să arătăm că noi suntem acea generație “altfel”, care nu dezamăgește speranțele celor mulți! Am rămas dezamăgit când am văzut votul liderului TSD Gabriel Petrea împotriva propriilor colegi. Sunt lucruri care nu se fac! Nu vreau să se arunce o pată asupra unei întregi generații din cauza votului unui singur om. Cu sau fără votul lui, tot trecea moțiunea, dar acest gest al lui a fost incalificabil! Nu ne reprezintă pe mine și pe generația din care fac parte!

Nici eu nu am fost de acord cu unele decizii ale PSD. Dar, eu sunt unul dintre foarte puținii social-democrați care mi-am asumat să spun lucruri pe care mulți le gândeau dar nu aveau curajul să le asume! Eu am făcut-o pentru a ne repara greșelile, nu pentru a aduce USR și PNL la guvernare! M-aș fi bucurat ca și Gabriel Petrea să încerce să repare lucrurile înainte de vot! Nu direct la Moțiunea de Cenzură!”, a mai transmis Bogdan Ivan.

“Am primit zeci de telefoane și mesaje de la tineri și mulți alți oameni “simpli” care ne-au cerut să ne luptăm pentru social democrația din România. Stânga îi reprezintă pe cei mulți, reprezintă tinerii și idealul unei vieți de calitate pentru cât mai mulți dintre cetățenii unei țări. Cei care credem în acest ideal suntem obligați să luăm atitudine!

Avem nevoie de o stângă progresistă, reformată și parte din societate. Deschisă spre occident, tineri și viitor! Avem nevoie de organizare și viziune pentru a fi credibili în fața oamenilor”, a mai transmis Bogdan Ivan.

2 COMENTARII

  1. Gargara de 2 bani marca Radu Moldovan prin interpusi. Singurul tanar PSD-ist pentru care am tot respectul este liderul Gabriel Petrea care a votat dupa cum i-a dictat constiinta impotriva celui mai toxic guvern din ultimii 30 de ani. PSD-ul nu are nici o treaba cu social democratia. PSD-ul are treaba cu nepotismul, mitomania, ipocrizia, incompetenta, impostura, coruptia, parvenitismul, demagogia, etc. Electoratul a inteles acest lucru si i-a trimis in 26 mai la cosul de gunoi al istoriei. Caderea guvernului Dancila a fost momentul trecerii la statutul de Romanie normala, in sfarsit, dupa 30 de ani de la Revolutie.

  2. Viorica Dăncilă a iesit practic de pe scena politică făcâd noi greseli de exprimare in limba română, singura limbă pe care pretinde că o cunoaste. Este vorba “asasinarea acuzativului”, prin nefolosirea prepoziției ,,pe” plasată înaintea lui ,,care”, comițând astfel si o penibilă cacofonie:
    ”Dragi colegi, vă mulțumesc pentru modul în care v-ați implicat, pentru toată MUNCA CARE am depus-o”, a spus Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern de vineri, 11 octombrie prima ședință după demiterea executivului ca urmare a votului din 10 octombrie la moțiunea de cenzură din Parlament, care a dus la căderea guvernului PSD.

SPUNE-TI PAREREA