În perioada 9-13 octombrie, între orele 9:00–18:00, în curtea MADR va avea loc o expoziție cu vânzare de unde se vor putea achiziționa produsele atestate tradițional, după rețete consacrate, produse montane, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării. Totodată, cei interesați vor putea cumpăra legume și fructe, produse din lapte și carne, dulcețuri, zacuscă, produse din pește, băuturi spirtoase sau vinuri din România.

Bistrița-Năsăud va fi reprezentată prin standul Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud” la care se vor pune în vânzare produse cu specific local.

„10 octombrie este data la care se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, un prilej în plus pentru a susține producţia și consumul de produse agro-alimentare tradiționale, producătorii locali şi de a încuraja un stil de viață sănătos.
Acesta este și scopul campaniei de promovare organizate de Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul autorităților locale și al Inspectoratului Școlar Județean și care va include Standul “Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului ”Zilele Porților deschise la MADR”, în perioada 9 – 13 octombrie, în care vor fi prezentate: conserve din fructe și legume, specialități pe bază de păstrăv, brânzeturi tradiționale, produse de panficație, produse apicole, vinuri, țuică cu mărgele“, a transmis asociația într-un comunicat de presă.

Acțiunile asociației se vor desfășura și la nivel local, după cum urmează:

– Campanie de informare-conștientizare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, în perioada 10 – 11 octombrie 2019 – promovarea produselor locale, naturale/ realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale și împărtășirea de exemple de bune practici – mici afaceri locale în domeniul agro-alimentar. Acțiunile din cadrul campaniei sunt adaptate scopului și categoriilor de elevi cărora se adresează. Astfel, pentru elevii de gimnaziu ele se vor axa, mai degrabă, pe un stil de viața sănătos și importanța consumului de produse locale, pe când, pentru elevii de liceu, pe încurajarea devoltării unei cariere/ mici afaceri în domeniul agro-alimentar pentru care îi pregătesc școlile la care învață. Hiticaș Maria – produse apicole, Gelateria Merigo – produse de patisserie de casă și înghețată artizanală, Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra, Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole, Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole, Mihai Băloi – nutritionist și antrenor fitness – Mike Studio, sunt cei care, alături de organzatori, vor da un imbold copiilor și tinerilor în susținerea economiei locale și un stil de viață sănătos, iar Liceul Tehnologic Agricol Beclean va face din prezentarea produselor proprii o adevărată sărbătoare locală.
– 12 octombrie 2019, Piața Centrală Bistrița – Târgul de produse agroalimentare “Produs în Bistrița-Năsăud”, într-o ediție specială, însoțită de demonstrații sportive Mike Studio.

PROGRAM 10 Octombrie – „Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”

Miercuri, 9 octombrie – Duminică 13 octombrie 2019: Stand “Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului ”Zilele Porților deschise la MADR”;

Joi, 10 octombrie 2019:
ora 11:00 – Școala Gimnazială nr. 1 – Hiticaș Maria – produse apicole; Merigo – produse de patiserie – cofetărie; Mihai Băloi – nutriționist și antrenor fitness – Mike Studio;
ora 13:00 – Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – Bodiu Florentin – legume de Dumitra; Merigo – produse de patiserie – cofetărie; Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole;

Vineri, 11 octombrie 2019:

ora 11:00 – Colegiul Național “Pentru Rareș” Beclean – Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole;
ora 12:00 – Liceul Tehnologic Agricol Beclean – Sărbătoarea produselor agricole: Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole; elevii Liceul Tehnologic Agricol Beclean.

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 9:00 – 18:00 – Târgul tradițional Produs în Bistrița-Năsăud – Piața Centrală Bistrița – producători din domeniul agro-alimentar din județul Bistrița-Năsăud; promovarea unui stil de viața sănătos cu Mike Studio.

SPUNE-TI PAREREA