Campania Partidei Romilor, „VREM RESPECT“ se desfășoară în numeroase localități din județul Bistrița-Năsăud, în contextual în care tot mai mulți romi cer reprezentare directă în consilile locale și în consiliul județean

„Campania ”Vrem Respect” continuă cu succes în județul Bistrița-Năsăud concomitent cu un amplu și serios proces de reorganizare a sucursalei județene a Partidei Romilor Pro-Europa. Procesul este supervizat de prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa Cătălin Manea. După cum v-am informat, campania ”Vrem Respect”, inițiată de președintele Nicolae Păun, a început în comuna Petru Rareș și a continuat în comuna Teaca și satele aparținătoare unde există foarte mulți romi înregistrați. De aici, caravana a ajuns în orașul Năsăud, aici având loc cea mai mare adunare generala a Partidei Romilor Pro-Europa din această zonă.

Campania a continuat în data de 4 octombrie în comuna Cetate și satele Petriș și Satu Nou, unde există foarte mulți romi. În acest context, echipa de campanie s-a deplasat în comunitățiile de romi. În urma dialogului cu aceștia, a fost completată fișa localității, fiind identificate principalele nevoi ale romilor din această comunitate. Au mai existat discuții pe tema educației, a prevenirii abandonului școlar și a fost făcută o informare asupra locurilor care revin romilor la licee și școli profesionale. De asemenea, dialogul a vizat și domeniul sănătății, medicii de familie, vaccinarea copiilor, planing-uri familiare, cultură și la dezvoltare comunitară. Mai mult, romii prezenți în număr mare au vrut să știe despre cum se procură documetele necesare pentru acte de identitate, întabulări etc.

Sâmbătă, 5 octombrie, în ziua a doua a campaniei ”Vrem Respect”, copiii romi au participat, alături de părinții lor, la un spectacol interactiv în Căminul Cultural al comunei Cetate, unde au fost prezentate cele mai frumoase desene ale copiilor romi, atmosfera de distracție și bună dispoziție fiind întreținută de clovn-ul Arlechino. La spectacol a fost prezent și primarul comunei Cetate, Lucian Dumitru Tarniță, consilieri locali, mediatorul sanitar, membrii și lideri ai sucursalei PRPE ai comunei Cetate. După spectacolul interactiv susținut de clovn-ul Arlechino, copiii prezenti au recitat poezii și-au prezentat desenele și au cântat, după care au primit cadouri cu dulciuri, sucuri și baloane.

Duminică, 6 octombrie, în ziua a treia a campaniei ”Vrem Respect”, în căminul cultural din Cetate a avut loc Adunarea Generală a membrilor Partidei Romilor din această comună, fiind vizată reorganizarea acestei sucursale. La această acțiune politică a fost prezent și primarul Lucian Dumitru Tarniță. Acesta și-a prezentat proiectele pe care le-a implementat în comună, iar Niculiță Corici, membru al sucursalei din Cetate a cerut primăriei, asfaltarea drumului spre zona unde locuiesc romii dar și despre nevoia unui dig.

Toți cei 85 de romi prezenți au votat prin ridicarea mâinilor pe noul președinte al sucursalei Alexandrina Moldovan dar și întreg Consiliul Director“, a transmis organizația Partida Romilor într-un comunicat de presă.

Presedintele și consilierul județean Emil Neia Lacatus spune ca obiectivul Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud este pregătirea și identificarea liderilor care vor candida pentru alegerile locale din 2020.
„Partida Romilor Pro-Europa va depune listelele pentru alegerile locale în cel puțin 20 de comune cu comunitati mari de romi. Uniți putem reuși să avem reprezentare în toate consiliile comunale, consiliul municipal și consiliul judetean“, a mai transmis Partida Romilor.

SPUNE-TI PAREREA