Tinerii participanţi la proiectul NEET to Work, derulat de Asociaţia Bistriţa Business Academy, au efectuat astăzi două vizite de studiu, la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

În cadrul unei întâlniri care a durat peste o oră şi jumătate, tinerii din Grecia, Suedia, Italia, Lituania, Slovenia şi România, au aflat despre oportunităţile pe care le oferă autorităţile locale şi naţionale pentru tinerii care nu sunt încadraţi pe piaţa muncii sau într-o formă de învăţământ, dar şi despre economia locală. Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a făcut o scurtă prezentare istorică, culturală, administrativă şi economică a judeţului, apoi s-a trecut la partea de întrebări.

Tinerii din ţările europene participante la proiect au primit răspunsuri la mai multe întrebări pe care le-au adresat, cum ar fi motivul pentru care judeţul nu a avut femei în posturi de conducere alese, ce semnifică recordurile mondiale stabilite de judeţul Bistriţa-Năsăud, cum sunt promovaţi tinerii, care sunt măsurile care se iau pentru aceştia, ce măsuri se iau pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi multe altele.

„Astăzi am primit vizita a 38 de tineri din Italia, Grecia, Suedia, Slovenia, Lituania și România. Ei au ajuns aici printr-un proiect de stimulare a antreprenoriatului prin intermediul Erasmus Plus, organizat la nivel local de Asociația Bistrița Business Academy. M-am bucurat să le pot prezenta județul Bistrița-Năsăud, oportunitățile oferite tinerilor și perspectivele de dezvoltare ale acestui loc minunat. Felicitări promotorilor acestui proiect: Gusti Danci și Florin Mărginean!”, a fost mesajul transmis de preşedintele Emil Radu Moldovan, după întâlnirea cu tinerii din proiect.

Apoi, a avut loc o vizită la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. După o prezentare a instituţiei, directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan a prezentat rolul agenţiei în piaţa muncii din România. Apoi, participanţii au aflat despre un proiect de integrare a tinerilor NEET din Bistriţa-Năsăud şi din România, derulat de AJOFM şi ANOFM, situaţia acestora şi modul în care sunt integraţi pe piaţa muncii.

 

SPUNE-TI PAREREA