Fructe, legume, miere, must proaspăt, brânză și multe altele, toate expuse într-o bogăție de culori și arome, le găsiți și astăzi la Toamna Bistrițeană, evenimentul anual care dă ocazia producătorilor locali să își vândă roadele muncii și bistrițenilor să își aprovizioneze cămările pentru toamnă. Ca în fiecare an, comercianții au decorat standurile cu multă pricepere și au scos la vânzare produse proaspete, cultivate sau preparate într-un mod cât mai natural.

„Toamna Bistrițeană este o sărbătoare de tradiție a orașului Bistrița, ajunsă la a 18-a ediție și care reunește producători de legume și fructe din județ.

Din cele mai vechi timpuri, recoltele de toamnă erau prilej de sărbătoare și voie bună pentru oameni, fiind chiar răsplata muncii lor.

Și în acest an am văzut recolte bogate la Bistrița, am văzut producători din județ cu legume și fructe la cel mai bun nivel de calitate, atât ca aspect, cât și ca gust.

Sunt bucuros că Primăria Municipiului Bistrița organizează anual acest Festival – Toamna Bistrițeană – și răsplătește cu premii pe cei mai buni dintre producătorii noștri. Sunt sigur că și bistrițenii se bucură de acest eveniment, având ocazia de a cumpăra legume și fructe proaspete direct de la producători.

Vă așteptam sâmbătă și duminică la Complexul de agrement Heidenfeld din Viișoara, cu bucurie și voie bună, ca să vă faceți proviziile pentru iarnă“, a scris viceprimarul Cristian Niculae pe pagina lui de facebook. Acesta a făcut diverse cumpărăturile la standurile din Heidenfeld.

SPUNE-TI PAREREA