Au început lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere și de utilități pe str. Valea Ghinzii.În prezent se lucrează la realizarea rețelei de canalizare, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările de îngropare a rețelelor electrice.

„Am discutat cu reprezentanții constructorului și le-am cerut să finalizeze lucrările de utilități din zona de case a străzii Valea Ghinzii până la data de 15 noiembrie, pentru ca locuitorii străzii să poată circula normal în timpul sezonului rece.

Proiectul în valoare de 27 milioane lei presupune următoarele lucrări:
– rețea de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de colectare apă pluvială;
– rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent;
– asfaltarea str. Valea Ghinzii și a str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliși cu doua sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km;
– iluminat public stradal cu tehnologie LED si cabluri îngropate;

Aceste rețele de utilități vor fi calibrate astfel încât să satisfacă și nevoile locuințelor din zonă.

Încă un drum de pământ a intrat in modernizare, cu un proiect complex și unitar, așa cum vor fi gestionate toate străzile de pământ din Bistrița!“, a transmis viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

2 COMENTARII

  1. In prima imagine, cea cu Wannabe pe marginea drumului, se văd câtiva muncitori in santul proaspăt săpat, fără ca malurile acestuia să fie asigurate cu parapeti pentru prevenirea pericolului de prăbusire . Poate se sesizează cei de la protectia muncii.

  2. Sintagma “COMPLEX SPORTIV POLIVALENT”, folosită in mod repetat de viceprimarul Niculae, alias Wannabe, reprezinta un pleonasm. Era suficienta denumirea de “Complex Sportiv”, care prin definitie inseamnă o baza sportiva amenajata pentru practicarea mai multor ramuri de sport. Cuvantul “polivalent” nu aduce nimic in plus. El repetă in mod inutil continutul din definitia complexului sportiv, generând un pleonasm. Mai potrivită ar fi denumirea de „Parc sportiv” care defineste un ansamblu de terenuri sportive in jurul carora se afla zone verzi si spatii de recreere.

SPUNE-TI PAREREA