Scandal total la Sângeorz-Băi! Primarul oraşului, Traian Ogâgău se ceartă cu toată lumea. Cinci consilieri locali PNL sunt în conflict cu primarul, după ce acesta îi vrea afară din Consiliul Local. Patru dintre aceştia au fost demişi din partid şi al cincilea a demisionat, în semn de solidaritate.

Dacă luptele politice interne sunt mai puţin importante pentru cetăţeni, este interesant faptul că proprii lui colegi recunosc că Traian Ogâgău şi-a urmărit interesele când a fost vorba de proiecte. Aceştia îl acuză pe primar că a oferit sume peste media pe piaţă, la studii de fezabilitate şi că s-a folosit de funcţie să cumpere o clădire din Sângeorz-Băi.

“Am jurat să servim cetăţeanul, nu primarul, nu partidul. Şedinţa Biroului Politic Local, organizată laş, când am fost plecaţi în concediu, fără să ne informeze despre acuzele care ni se aduc. Au fost 90 de şedinţe de Consiliu Local în care noi am asigurat majoritatea. Nemulţumirea noastră este legată de activitatea primarului, pe care noi l-am crezut un bun manager. Iniţiativele noastre au fost ignorate total. Am insistat ca banul public să fie cheltuit transparent, dar am fost jigniţi şi ni s-a cerut demisia”, a spus consilierul local Marius Voicu.

“Noi, când ne-am angajat în această luptă, am spus că indemnizaţiile pe care o să le avem, inclusiv cele ale domnului primar, o să le donăm pentru sângeorzeni. Câteva din realizările din indemnizaţiile noastre sunt: un cabinet de limba română la şcoală, izolarea şcolii de lângă Borcut, balul pensionarilor, vidanjarea subsolului de la dispensar, cabinetul şcolar stomatologic. Cred că acestea sunt motivele pentru care Ogâgău doreşte să ne dea afară din partid. Din 90 de şedinţe, am lipsit de la una singură. Domnul primar nu cred că a fost la 20 de şedinţe. Proiectele nu sunt ale consilierilor sau ale primarului, sunt ale sângeorzenilor. Nu accept ca să mă implic într-un proiect şi să vină cineva să îşi ia laudele. Cum a putut să mintă cu nonşalanţă că i-am blocat proiectele? Noi am fost la toate şedinţele şi i-am asigurat majoritatea şi am votat toate proiectele pentru sângeorzeni”, a transmis consilierul PNL, dr. Cristian Pop, în cadrul unei emisiuni televizate, la Sângeorz-TV.

Aceştia au mai spus că l-au mandatat să reprezinte Primăria pentru a cumpăra un imobil din localitate, iar Ogâgău s-a folosit de acest lucru şi l-a cumpărat pe persoană fizică.

“Când m-am înhămat, în campania electorală, am zis că venim cu o altfel de politică, cu transparenţă, cu cheltuirea banului public în mod transparent. Am crezut că omul ăsta face treabă. La baza unui proiect stă un studiu de fezabilitate. Aceste studii de fezabilitate sunt între 50.000 şi 80.000 de lei. Noi avem peste 22 de studii de fezabilitate, cea mai mică sumă este de 110.000 de lei. Cum să ai încredere cu cineva care a negociat maxim? Toate proiectele noastre au cele mai scumpe studii de fezabilitate. Ştiţi cât a fost devizul la demolarea Vilei 13? 240.000 de lei. Am cerut să se refacă devizul şi a ajuns la 80.000 de lei. Niciun proiect nu a fost consultat cu noi”, a spus consilierul PNL Vasile Nistor.

SPUNE-TI PAREREA