sdr

Coordonatorul Centrului de Permanenţă “Alpha Med” din Bistriţa, dr. Alina Moldovan, a organizat astăzi o conferinţă de presă, pentru a explica rolul acestui centru în comunitatea din Bistriţa. Conferinţa a fost organizată în contextul în care, în urmă cu câteva zile, unul dintre medicii centrului a devenit subiect de presă, după ce un pacient s-a supărat pentru că i s-a atras atenţia că a sunat de prea multe ori la uşă. Deşi nemulţumirea pacientului a fost una puerilă, medicii centrului au decis să vină cu explicaţii, pentru a evita, pe viitor, astfel de evenimente.

De asemenea, colegii de la Centrul de Permanenţă Alpha Med au transmis că sunt alături de dr. Daniel Kis şi că acesta a fost acuzat pe nedrept. De asemenea, dr. Daniel Kis a explicat cum s-au petrecut faptele.

“Vreau să vă spun că mă bucur să îi am alături pe colegii care au acceptat să lucreze în acest centru. Bistriţa a fost ultima capitală de judeţ care nu avea centru de permanenţă. Târgu Jiu, cu un număr asemănător de locuitori, are trei centre de permanenţă. Pentru că am auzit tot felul de voci, că n-ar fi o investiţie privată, fac afirmaţia că este sută la sută investiţie privată. Este un spaţiu al Primăriei pentru care, împreună cu colega mea, doctoriţa Encean, am licitat în 2009, în condiţiile în care spaţiul zăcea liber din 2006. Nimeni nu a vrut să înfiinţeze cabinet de medicină în zona aceea. Am înfiinţat cabinetul când de la scări era arătură, mergeam cu maşinile pe drum neasfaltat. Pentru a face spaţiul util şi funcţional, pentru a-l utila, de la instalaţii sanitare până la paravane despărţitoare din termopan, până la centrală electrică din banii noştri, la alte reparaţii, instrumentar medical, sterilizator, mobilier medical, am investit, personal, aproape 10.000 de euro! Este inacceptabil să nu apreciem că o echipă de medici vrea să muncească! Sunt 1460 de consultaţii până la ora actuală, o medie de 12-15 pacienţi pe zi. Noi nu suntem plătiţi pe pacient, suntem plătiţi pe oră. După programul de la cabinet, venim la centrul de permanenţă? Este aşa de mult 40 de lei pe oră? Este o sumă pe care Guvernul a alocat-o tuturor medicilor de la centrele de permanenţă din ţară, de 7 ani!”, a explicat Alina Moldovan.

“Cineva a întrebat, ironic, dacă mai sunt locuri libere, că vrea să doarmă pe bani. Da, te rog, sunt şase ani de medicină, cu 5-6-7 ani de rezidenţiat, cu ani de stagiatură, cu ani de muncă. După 20 de ani de muncă, de dormit la 2-3 noaptea, de învăţat non-stop, de dat examene, este inacceptabil ca cineva să vină să şteargă pe jos cu munca pe care o faci. Nu cred că altă profesie poate să îmi cuantifice munca. Aştept pe oricine să parcurgă paşii respectivi şi să vină să presteze munca pe banii ăştia”, a mai spus Alina Moldovan.

Dr. Alina Moldovan a ţinut să precizeze că Centrul de Permanenţă nu este Unitate de Primiri Urgenţe şi că funcţionează de la ora 15.00, până dimineaţă.

“Codurile alb, albastru şi verde se pretează la centrele de permanenţă. Noi suntem acolo şi ştim cum să îi introducem pe fiecare în categoria lui de boală. Nu ştiu dacă ţelul principal este decongestionarea UPU. Şi noi ne dorim să se decongestioneze UPU, dar ţelul principal este de a ajunge mai repede la pacient. Poate nu este datoria mea câţi pacienţi sunt la UPU. Mă interesează să ofer serviciu medical mai accesibil pentru ceilalţi pacienţi, care ştiu ce înseamnă acest centru de permanenţă”, a mai explicat Alina Moldovan.

sdr
sdr
sdr
sdr

 

 

1 COMENTARIU

  1. Problema este ca au venit ” ci.o.mar.lanii ” nostri de prin strainatatzi cu tot felul de idei, de pretentii si de fluturi in capatzana , se ratzoiesc la doctorii care inca-i mai avem, striga, urla la ei si au pretentia ca atunci cand ajunge ” bo.ul ” la usa doctorului, imediat cineva sa-i si deschida lui ” poarta de la grajd “… ca vrea el sa fie ” primul ” ( la streangul de la iesle… ) . Asta in tandem cu pretentia doctorilor nostri, sa fie salarizati ca in occident, desi noi toata po.pu.li.mea romana, abia ne miscam de “foame ” … si contribuabili pentru salariile lor n-au mai ramas aproape deloc !
    Totul se invarte in jurul faptului ca fiind o tzara saraca , dupa ce ca ne pleaca toti cei care muncesc si duc plusvaloarea tzarilor unde pleaca nicidecum Romaniei care i-a crescut, i-a scolarizat si le-a dat o calificare profesionala, aici, cei ramasi ” acasa ” sunt incitati de acesti ” go.lani fugari ” sa faca tarantele peste tot unde se duc nefiind multumiti cu absolut nimic , orice le-ai da . Si asta pentru ca nu i-am “pleznit ” peste ochi atunci cand trebuia pe toti acesti ciu.rlii-bu.rlii … ca.ca – maca … si nimea-n drum si le-am permis celor cu 2 sau 4 sau 8 clase, sa fie patroni de firme si cei cu facultate si doctorate sa fie slugile lor .
    Vedeti… de ce porcu trebuie tinut in cotetz , vaca-n grajd si boul la iesle ?!

SPUNE-TI PAREREA