Un proiect Erasmus Plus, derulat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale şi finanţat din fonduri europene, pe Proiecte de mobilitate (Key Action 1) are loc în această perioadă în municipiul Bistriţa. Proiectul „Neet to Work” este derulat de Asociaţia Bistriţa Business Academy şi are participanţi de la ONG-uri partenere din Italia, Slovenia, Grecia, Lituania, Suedia şi România.

Prima fază a proiectului (APV – Advance Planning Visit) are loc în perioada 14-15 septembrie, în municipiul Bistriţa, perioadă în care câte doi reprezentanţi din ţările partenere vor participa la activităţi de informare despre proiectul propriu-zis de schimb de tineri, care va avea loc în perioada 2-10 octombrie.

„În cadrul proiectului, tinerii participanţi vor avea oportunitatea de a învăţa despre antreprenoriat, cum să-şi găsească un loc de muncă sau să creeze un start-up, prin metode de educaţie non-formală. În cadrul proiectului, vor avea loc vizite la societăţi comerciale din zonă, la mici afaceri din diferite domenii şi tinerii vor discuta cu antreprenori locali, dar vor cunoaşte puţin şi din specificul zonei”, a declarat Florin Mărginean, preşedintele Asociaţiei Bistriţa Business Academy.

 

SPUNE-TI PAREREA