Ediția din acest an a Zilelor Comunei Șanț, desfășurate în acest final de săptămână, a avut parte de o prezență record în rândul spectatorilor. Sâmbătă, 31 august, a încălzit atmosfera trupa The Boulevard, după care a urcat pe scenă Dorian Popa, care a antrenat publicul la maxim. Acesta a rămas pe scenă și după concert, timp de aproximativ o oră, pentru a face poze cu fanii.

 

Duminică programul a fost deschis de artiștii folclorici locali, Viorica Hojda, Lucreția Pomohaci și Dănilă Filipoi. Atmosfera s-a detins cu Trupa de Teatru Nescris „Constantin Iugan“ care, ca de obicei, a stârnit zâmbete și amuzament printr-o piesă de teatru actuală și plină de subînțelesuri.

 

Programul a continuat cu Mirela Petrean și Orchestra, apoi cu tandemul Romică Țociu și Cornel Palade. La eveniment au luat parte și președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, alături de consilierul său, Bogdan Ivan și arhitectul județului, Radu Săplăcan.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns alături de dumneavoastră, vă prețuiesc foarte mult, și alături de bunul meu prieten și coleg, domnul primar Ioan Szabo, care merită aplauze triple pentru toto ceea ce face. De asemenea, mă bucur foarte mult să revăd doi prieteni pe care, din păcate, nu i-am văzt de ceva vreme. Dar mă bucur să îi văd într-un areal atât de frumos care li se potrivește de minune, atât lui Romică cât și lui Cornel, doi actori care înțeleg că fac Nunta de Argint. […] Îi mulțumesc lui Ioan Szabo penru invitație, vă asigur că în continuare ne vom strădui să ne facem datoria. Împreună vom continua proiectele pentru care ne-am angajat în fața dumneavoastră. Îmi doresc ca bunul Dumnezeu să ne dea sănătate tututor, să binecuvânteze aceste locuri minunate. Și îmi permit să vă adresez o rugăminte. Trăim într- lume foarte dezbinată în care ne cheltuim energiile să ne facem rău unii altora și vă rog frumos să încercați să fim măcar un pic mai buni. Să încercăm să vedem cum putem să ne ajutăm unii pe alții“, a spus Emil Radu Moldovan.

Acesta a publicat, ulterior, pe pagina sa oficială de facebook, lista realizărilor din comuna Șanț în mandatul primarului Ioan Szabo.

Vreau să vă spun doar câteva lucruri la care Șanțul este unicat. Am fost primul primar care a dat lemn de foc pentru populație, am fost primul primar care a acordat și acordă în fiecare lună 30 de burse pentru șănțeni, am fost primul primar care a asigura transport gratuit pentru copiii șănțenilor la Sîngeorz și la Bistrița, suntem prima administrație care acordă lemn de molid, din doi în doi ani, la fiecare familie. Dacă stăm să enumerăm toate lucrurile, ar fi un șir lung de fapte, de împliniri. Vreau să vă spun, iubiți șănțeni, cu toată dragostea, cu toată abnegația, puterea mea, v-am slujit atâta timp și ați auzit despre realizările din comuna Șanț. În 2012 am luat Șanțul de la -3 și l-am ridicat pe poziția cea mai înaltă. M-am străduit, am muncit și ceea ce am promis am dus la bun sfârșit. Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat. Vreau să mulțumesc oamenilor care știu că se roagă pentru mine, pentru comuna Șanț, pentru toți cei dragi ai noștri. Vă mulțumesc, vă prețuiesc și mă străduiesc să demonstrez că sunt un primar adevărat. Cel mai important lucru este să știți că aveți în frunte un om cu caracter, cu bunul simț, și întotdeauna îl găsiți în Primăria Șanț“, a rostit primarul comunei Șanț, Ioan Szabo.

Ieronim Constantin și Sabina Constantin, seniorii Teatrului Nescris „Constantin Iugan“ au fost premiați pentru contibuția lor la promovarea teatrului nescris și pentru activitatea lor îndelungată, de 47 de ani, în această trupă.

Programul artistic a continuat după lăsarea serii cu solistul Culiță Sterp, Lia și Antonia. Evenimentul s-a terminat, ca în fiecare an, cu un spectaculos foc de artificii.

SPUNE-TI PAREREA