Parlamentarul bistrițean Ionuț Simionca a criticat anunțul făcut de președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, privind decizia de continuare a colaborării PSD-ALDE la nivel județean. „Nici nu s-a uscat bine cerneala pe demisiile miniștrilor ALDE din Guvernul Dăncilă când am aflat că, în Bistrița-Năsăud, alianța dintre PSD și ALDE e mai vioaie ca oricând”, susține Simionca.

Deputatul PMP scoate în evidență diferența dintre declarațiile liderilor centrali și cei locali ai PSD. „Viorica Dăncilă se plânge, la București, că fostul ei aliat, Călin Popescu Tăriceanu, i-a șubrezit, prin trădare, fotoliul de prim-ministru. În același timp, la Bistrița, Radu Moldovan ne asigură că urăște trădarea, dar îi iubește pe trădători. El a anunțat că a discutat cu liderii locali ai ALDE şi s-a luat “decizia unanimă” de a continua colaborarea. Drept consecință, niciun membru ALDE nu va fi exclus din structurile administrative județene”, explică parlamentarul PMP.

„Până unde poate să meargă duplicitatea celor de la PSD și ALDE, care au nenorocit în ultimii ani România?”, întreabă Ionuț Simionca.

Declarațiile deputatului PMP vin la o zi după ce liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, afirma: „Eu sunt politician la nivel local şi mi-e greu să ştiu ce s-a întâmplat acolo, ce s-a discutat, de unde şi până unde, dar alianţa cu ALDE va continua fără niciun fel de rezervă. Am discutat şi cu domnul preşedinte Moniţa (preşedintele interimar al ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Moniţa – n.r.), azi dimineaţă am avut o discuţie şi cu domnul vicepreşedinte Ţintean (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, fost lider judeţean al ALDE – n.r.), la ora 14,00 am avut o discuţie cu consilierii judeţeni. Deciziile unanime ale noastre sunt să continuăm colaborarea noastră”.

 

1 COMENTARIU

  1. Stimate domn, ar trebui ca in absolut toate functiile ce implica ADMINISTRATIA CENTRALA SI LOCALA , se nu fie absolut nimeni inregimentat politic, pentru ca seful statului, seful consiliilor judetene, prefectul si primarii locali NU AU ABSOLUT NICI O ATRIBUTIUNE POLITICA ci exclusiv de administratie publica .
    De aceia, ar trebui ca toti candidatii pentru aceste functii, sa nu fie membrii de partide, cel putin cu 10 ani de zile inaintea oricarei candidaturi si POLITICA, sa se faca exclusiv in Parlamentul Romaniei . Punct .
    Va garantez eu ca atunci, in aceste functii, vor promova oameni calificati in domeniul respectiv si vor reprezenta societatea romana in ansamblul sau, fara nici un fel de partinire .
    N-ar mai exista presedinte de stat ( DE EXEMPLU ) al PNL-ului, sau prim-ministru al PSD-ului … presedinte de consiliu judetean, local sau primar al vreunei anume categorii de membrii de partid si nu al populatiei in ansamblul sau . ATUNCI POLITICUL… AR FI POLITIC si ADMINISTRATIA , ADMINISTRATIE , altfel este un talmes-balmes, prin care ce hotaraste ” stanga ” este desfiintzat de ” dreapta ” si invers … si permanent ” cineva ” care sa URLE-N DRUM ca n-a incaput la ” ciolanul cu fasole ” !

SPUNE-TI PAREREA