sdr

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost prezentă astăzi la Bistriţa, la finalizarea proiectului de ”Extindere, modernizare și dotare Secția Anestezie-Terapie Intensivă și Unitate de Transfuzie Sanguină de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița”. La recepţie au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, directorul Spitalului, Gabriel Lazany, deputatul PSD Doina Pană, viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, prefectul Ovidiu Frenţ.

” Investiția se ridică la aproape 14 milioane lei, aproximativ 3 milioane de euro. Astăzi suntem în situația de a avea, fără a folosi cuvinte mari, cea mai modernă și dotată Secție ATI din România. Din 284 metri pătraţi, cât avea vechea secție, după extindere avem 710 mp, iar cele 20 de paturi sunt dotate după ultimele standarde. Proiectul a început în august anul trecut, într-un an de zile am reușit să facem toate procedurile, inclusiv execuţia”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

“Am fost prima dată în spitalul de la Bistriţa, anul trecut, pentru că domnul preşedinte Emil Radu Moldovan m-a rugat sa vin să văd despre ce este vorba şi aici vorbesc despre investiţia la secţia de Terapie Intensivă pentru că mi-a spus că este un proiect de suflet şi are nevoie de ajutor. Ministerul Sănătăţii a hotărât să aloce prima sumă de bani pentru această investiţie, 4 milioane de lei anul trecut. Am revenit anul acesta să văd stadiul lucrărilor şi m-am bucurat că se face ceva. Am finanţat cu încă 8 milioane de lei această investiţie,care s-a finalizat”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la inaugurarea investiţiei.

Directorul Spitalului Judeţean, Gabriel Lazany, a declarat: “Acesta a fost proiectul meu de management și am reușit să îl ducem la capăt. Este o investiție de care vor beneficia foarte mulți pacienți din județ și numai. De multe ori am fost puși în situația de a solicita transfer al pacienților către centrele universitare pentru că aveam paturi de Terapie Intensivă, dar nu la standard ca să le susținem funcțiile vitale. În momentul de față, nu se mai pune această problemă”.

 

 

SPUNE-TI PAREREA