Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Adriana Doina Pană, a răspuns declaraţiei senatorului PNL, Florin Cîţu, care spune că bugetarii ar trebui să plătească taxe mai mari decât cei din sectorul privat.

“Momentul adevărului” pentru cei care visează la guvernare și nu mai au răbdare deși au doar o soluție. Aceeași: tăierile! Care ar fi rezultatul? L-am trăit deja: după ei potopul!”, a spus Doina Pană.

 

Vine momentul adevarului!

In medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat. DUBLE!

Dar comparatia nu este corecta. Nu surprinde toate informatiile.

Bugetarii primesc tichete de vacanta, tot felul de sporuri, zile libere si cel mai important siguranta ca indiferent de cat prost isi fac meseria nu pot sa concediati. Tot ce primesc in plus bugetarii este sustinut de taxe platite de privati.

“Este clar ca bugetarii sunt privilegiatii societatii. Fara niciun dubiu. Trebuie sa avem curajul sa recunoastem TOTI acest lucru. Restul romanilor, din tara si din strainatate, muncesc pentru ca bugetarii sa traiasca bine, chiar daca majoritatea sunt praf la locul de munca. (Exista o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care il primesc. Ei sunt singurii care raman in guvernarea liberala.)”, a fost mesajul senatorului PNL.

1 COMENTARIU

 1. Va spun io care este cea mai perfecta varianta :
  – Ministerul muncii, sa ia in gestiune si administrare absolut toate functiile, porturile si job-urile din tzara , astfel incat atat salariatii de la stat cat si de parivat, sa fie cu contract de munca, SALARIATII STATULUI nicidecum ai cuiva particular … productiv ori neproductiv ;
  – Absolut toti salariatii, sa aiba contractele de munca si evidentele aferente efectuate cu Directiile Teritoriale de Munca si nu cu institutiile de stat , ori unitatile private, particulare ;
  – indiferent ca-s la stat ori la privat, cine doreste sa angajeze salariatii respectivi, sa faca cerere oficiala la Directiile Teritoriale de Munca, prin care sa solicite ” CONTRACTAREA ” personalului necesar acoperirii serviciilor pe care acesia le doresc . Sa faca contract cu statul ( cu Directia Teritoriala de Munca, pentru salariatii de care are nevoie, atat in domeniul productiv cat si neproductiv ) si pentru care solicitantii, sa plateasca obligatoriul prin contract de servicii de inchiriere de personal, catre Directiile de Munca al salariilor, impozitelor, taxelor … etc aferente pentru fiecare salariat si salariatii sa primeasca salariile si toate cele, de la Directia de Munca si NU DE LA ANGAJATORI , acolo doar sa presteze activitatile de ” munca ” …
  – Prestatorii de servicii sa munceasca la ” beneficiari “, acestia sa plateasca la stat absolut tot ceea ce este necesar pentru muncitorul care-l deserveste si nici un beneficiar sa nu poata angaja salariati , acest lucru fiind interzis si totul sa se desfasoare exclusiv cu contractare de personal de la Directiile de Munca .
  – In acest fel, toata lumea, potrivit schemei de salarizare ( similar cum era pe vremea lui Ceasusescu ) indiferent unde lucreaza, la stat ori la privat, sa aiba pentru aceiasi munca , studii si calificare acelasi salar ;
  – Daca o anume societate comerciala, lucrativa sau non lucrativa, institutie publica ori privata etc. daca nu-si achita obligatiile contractuale, adica de plata drepturilor si obligatiilor banesti, sa fie imediat ” inchisa ” si activitatilor sale sistate, pana la indeplinirea obligatiilor fata de salariatii care muncesc pentru ei . NIMENI NU SE VA MAI TREZI CA AJUNGE LA PENSIONARE SI NU ARE PENSIE , pentru ca ” Go.zeriul ” de angajator nu a achitat toate taxele sociale aferente pentru somaj, concedii, pensie, etc… si nici nu se va trezi ca pentru aceiasi munca, cu acelasi personal avand aceiasi calificare, salariile lor sunt diferite .

  VA PLACE ? NU PREA CRED… DEOARECE PATRONII NOSTRI SUNT si se comporta ca UN FEL DE ” STAPANI DE SCLAVI ” … si considera salariatii care-l deservesc, ” sclavii si/sau jucariile ” din proprietatea sa si daca totul s-ar face sub coordonarea, controlul si tutela Fortelor de Munca ale statului de drept, nu si-ar mai permite sa batjocoreasca pe nimeni , sa nu le plateasca la timp salariile si cele necesare remunerarii muncii prestate si daca nu au bani pentru asa ceva, VOR FI NEVOITI SA MUNCEASCA EI SI MEMBRII LOR DE FAMILIE … si fata de care… n-au decat sa nu plateasca la nimeni nimic !Atunci, daca ar avea nevoie de serviciile unei anume calificari, statul i-ar imune un anume ” pretz lunar ” pe care daca nu-l are, n-ar avea decat sa si-l deserveasca singur , ori cu membrii lor de familie ( bine-nteles daca acestia vor fi fraieri sa accepte asa ceva , adica munca AGIABA SI NEPLATITA ) .

SPUNE-TI PAREREA