Credincioşii au sarbatorit sâmbătă resfințirea bisericii cu hramul “Sf. Mihail si Gavril” din satul Chiraleş, comuna Lechinţa, unde slujeşte preotul Horațiu Mureșan.

La eveniment au participat primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, administratorul judeţului, Florin Moldovan, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Andrei Andreicuţ şi cu Înaltpreasfințitul Innocentios Byakatonda, Mitropolit de Rwanda si Burundi.

“Am fost mai mult decât onorat de distincția pe care am primit-o. Mă simt mai mult îndatorat decât gratulat. Felicit pe toată lumea, în primul rând pe parintele Horațiu Mureșan și pe toată comunitatea din Chiraleș. Vă mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți. Mai demult am citit o carte scrisă de Mircea Lucescu, care se numește “Mirajul Gazonului”. Acolo în carte, exista o poză. În poză era Dudu Georgescu. De trei ori,“Gheata de aur a Europei”. Mircea Lucescu scria: “Dudu Georgescu, de trei ori “Gheata de aur a Europei”, la care am contribuit și eu măcar cu un șiret”. Cred că acel citat scris de Mircea Lucescu mi se potrivește și mie acum. Să fie spre slava lui Dumnezeu”, a fost mesajul transmis de Romeo Florian.

Primarul comunei Lechinţa a primit distincţia “Crucea Transilvană”

din partea Mitropolitului Andrei.

SPUNE-TI PAREREA