“Începem să simțim în Bistrița un confort mai mare la condus, trafic mai fluent și o siguranță sporită. Nu ne oprim aici, continuăm programul de asfaltare și în această săptămână cu străzile: Ursului, Mihail Kogălniceanu, Dumbravei, Pietrosul, săptămâna trecută s-a turnat asfaltul pe străzile Rodnei, Zefirului și Romană, urmează în scurt timp: Arțarilor, Ecaterina Teodoroiu, Lalelelor, Cuza Vodă, Petre Ispirescu(parțial),Someșului, Tărpiului(parțial),Piața Petru Rareș, Locotenent Calin și B-dul Republicii”, a anunţat viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae.

Până în prezent s-au asfaltat 37 de străzi din cele 47 programate.

“Starea în care se aflau străzile din Bistrița făcea traficul greoi întrucât șoferii erau forțați în mod constant să evite gropi, denivelări datorate reparațiilor în urma intervențiilor la avarii ale rețelelor de utilități și guri de canal aflate sub nivelul asfaltului, iar acest lucru a fost un motiv important de nemulțumire a bistrițenilor. Ca urmare a lucrărilor de asfaltare din ultimele luni, situația din Bistrița s-a mai îmbunătățit. Voi continua și anul viitor cu încă un lot de 50 de străzi scoase la asfaltare, iar în 4-5 ani toate străzile din domeniul public al Bistritei vor fi asfaltate”, a anunţat viceprimarul.

Străzile prinse în programul de asfaltare din acest an au fost alese pe următoarele criterii:

1. Să nu fie prinse în alte proiecte majore de reabilitare a infrastructurii rutiere cu finanțare europeană (așa cum este cazul strazilor:Decebal, Andrei Mureșanu, Nasaudului, Gării..etc)
2. Vechimea stratului de asfalt
3. Starea fizică și gradul de deteriorare al străzi.

SPUNE-TI PAREREA