”Programul de asfaltare a celor 47 de străzi continuă. Săptămâna aceasta s-a asfaltat str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, s-au demarat lucrările de asfaltare pe str. Grădinilor și s-a început lărgirea benzii carosabile pe str. Locotenent Călin pentru crearea de noi locuri de parcare de reședință, care vor fi amplasate longitudinal. În acest moment s-a turnat asfaltul pe 31 de străzi din cele 47 promise. Concomitent lucrăm și la ridicarea căminelor de canalizare la nivelul asfaltului”, spune, într-o postare pe Facebook, viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Acesta mai informează că, de săptămâna viitoare încep lucrările pe încă două loturi ce cuprind 15 străzi: Arțarilor, Ecaterina Teodoroiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului, Piața Petru Rareș, B-dul Republicii, Cuza Vodă, Dumbravei, Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului și Zefirului.

”Îmi propun ca anul viitor sa repet acest proiect de asfaltări cu încă alte 50 de străzi. Doresc să fac o precizare referitoare la modul în care am ales străzile care au intrat în acest program de reparații, iar alte artere importante din oraș nu au fost incluse în aceste lucrări. Principalul criteriu de selecție a fost ca aceste străzi pe care se lucrează în prezent să nu fie prinse în alte proiecte de investiții și modernizare a infrastructurii rutiere – cum ar fi proiectul ”Piste pentru cicliști”(unde vom începe în curând lucrul) care va genera aproape 30 km de trasee speciale pentru biciclete pe un număr de 29 de străzi din orașul nostru – unde trebuie sa realizăm în prima fază aceste piste cu sens dublu și abia apoi să asfaltăm partea ramasă pentru circulația autovehiculelor dintre pistele de cicliști. O parte din străzile prinse în acest proiect cu piste de cicliști sunt: Dimitrie Cantemir, Drumul Dumitrei Vechi, Împăratul Traian, Al. Odobescu, C.R. Vivu și multe altele”, a mai spus Cristian Niculae.

 

SPUNE-TI PAREREA