În perioada iunie – iulie 2019 Asociația OM (Orașul Mariei) a implementat proiectul ”Râul Bichigiu – oxigen pentru comunitate”, cu scopul de a forma și dezvolta conștiința și comportamentul ecologic în rândul copiilor prin desfășurarea de activități de informare și promovare a educației ecologice și a protecției mediului, precum și transpunerea acestora în practică pe meleagurile localității Bichigiu.

Au avut loc 3 sesiuni de informare și promovare a educației ecologice și a protecției mediului pentru 100 de elevi din mediul rural și urban: 78 de la Școala Generală Bichigiu si 22 de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Cei 100 de elevi, alături de cadre didactice, părinți, voluntari ai Asociației OM și alți membri ai comunității au participat la activități de ecologizare pe malurile râului Bichigiu și de ecologizare și marcarea a 40 km de traseu în Munții Țibleșului atât pentru evenimentul caritabil de alergare montană ”Țibleș Maraton”(ediția 2) cât și ca acest traseu cu pornirea și finalul în satul Bichigiu să rămână marcat permanent în vederea creării unei zone de agrement și recreere pe munte.

Proiectul a avut un impact foarte bun asupra comunității, elevii au fost foarte încântați să participe la astfel de activități, cu multă forță și multă voie bună, aceștia au dat dovadă de motivare, disponibilitate și implicare.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au răspuns dorinței noastre de a face ceva concret cu un efect pozitiv pentru protejarea mediului înconjurător!

Parteneri: Școala Gimnazială Bichigiu, LPS Bistrița, Pachamama Romania și Cabana Zăpode.

Asociația OM (Orașul Mariei) derulează de mai mult de 2 ani proiecte cu impact educativ, social, sportiv și de mediu, fiecare proiect în parte atingând prin obiectivele sale probleme de mediu. Proiectul ”Râul Bichigiu – Oxigen pentru comunitate” nu reprezintă decât o continuare a demersurilor pe care asociația sprijinită de comunitățile rurale, de autoritățile locale și județene au început să le facă.

Beneficiarii acestui proiect se vor constitui ca resursă umană pentru asociație în viitoarele proiecte pe care le vom implementa.

SPUNE-TI PAREREA