Preocuparea pentru protecția animalelor a devenit din ce în ce mai intensă în ultimii ani,
atât în România, cât și în Bistrița-Năsăud. Cazuri de violență și cruzime asupra animalelor, dar și de abandon, sunt imediat semnalate și există o comunitate de iubitori ai animalelor care se implică voluntar în salvarea acestora. Aceștia sunt sprijiniți și de unele cabinete veterinare din județ.
Din păcate, numărul de animale abandonate este tot mai mare și cei care pot sau vor să le adopte sunt destul de puțini. Astfel, cei care se implică activa în salvarea animalelor se văd depășiți de situație.

Pe pagina de facebook a unui acbinet veterinar din Bistrița a apărut astăzi un mesaj drastic, prin care anunța că nu mai preia niciun caz, după ce o persoană necunoscută a lăsat la ușa cabinetului o cușcă cu mai multe pisici.

„Încă un caz de abandon! 🙁 Pe aceasta cale vrei sa anuntam public ca nu mai preluam nici un animalut! Ne pare rau,
dar s-a ajuns prea departe! Ieri,ne bucuram ca am gasit casa pentru toate animalele de la noi, iar astazi, suntem intampinati asa! 🙁
Noi ne ocupam cu servicii medicale, si faptul ca salvam si ajutam cazuri disperate trebuie sa fie alegerea noastra si nu este corect sa precedati astfel!
Acest cadou reprezinta alte cateva luni de responsabilitate, stres – mai ales ca puiutii si mamica sunt speriati si nu tocmai prietenosi. Cel mai probabil vom fi nevoiti sa refuzam cazuri cu adevarat grave, din lipsa de spatiu 🙁
Faptul ca ati luat pisoii si i-ati lasat fara voia noastra in fata cabinetului, nu va face eroi…. Daca toata lumea ar proceda asa, unde am ajunge?
In plus, mereu am ajutat cand ni s-a solicitat ajutorul…. cu mancare, deparazitari, tratament, promovare si colaborand gasitorul, intotdeauna am avut doar finaluri fericite…
Din pacate, modalitata aceasta de a cere ajutor este definitia expresiei “a intra cu papucii in viata omului”! ⚠️
SHARE!“, este mesajul transmis de cabinetul veterinar.

2 COMENTARII

  1. Pai, Dvs aveti evidenta ” foarte iubitorilor de animale abandonate “. Sunati-i si chemati-i sa-si duca aceste animale acasa la ei, sa le hraneasca, sa le ingrijeasca … si sa le inmatriculeze pe numele lor ! Daca nu vor benevol, ducei animalele si lasati-le in usa casei lor !

  2. adica arunci vina pe voluntarii care ajuta in timpul lor liber si cu resursele proprii?! Cum iti permiti sa ii faci responsabili pentru neglijenta altora?! Categoric faci parte din categoria celor care ar abandona animale in modul asta. Wake up, grow up si evolueaza in mama dracului odata ca tara asta e supra saturata de ignoranti ca tine!

SPUNE-TI PAREREA