Relaţia dintre primarul comunei Coşbuc, Ioan Pavelea şi Partidul Naţional Liberal s-a rupt definitiv. Edilul de pe Valea Sălăuţei a participat la petrecerea PSD-ului de la începutul anului 2019, întâmplare care i-a scos din pepeni pe şefii liberali din judeţ. Dacă imediat după petrecere, liderii PNL au avut un discurs mai moderat în ceea ce-l priveşte pe Pavelea, Biroul Permanent Judeţean a decis, în urmă cu câteva zile, excluderea acestuia din partid.

Se pare însă că ruptura dintre Pavelea şi PNL era iminentă, liberalii anunţând excluderea în momentul în care au realizat că e o oaie pierdută pentru partid. Cel mai probabil, Pavelea va candida pentru un nou mandat, din partea PSD-ului, cu şanse mari să îl obţină.

Surse politice spun că nu e singurul primar care ar putea părăsi Partidul Naţional Liberal, edilii fiind nemulţumiţi de faptul că au fost cam neglijaţi de conducere în ultimul mandat. Şi primarul din Feldru, Grigore Ţiolan, ar fi tentat să facă pasul către PSD, dacă nu l-a şi făcut deja, prin spatele cortinei.

Consilierii judeţeni Neia Lăcătuş şi Monica Săsărman par a fi incluşi în planurile politice ale Partidului Social Democrat, ambii fiind excluşi din PNL. Monica Săsărman a participat şi ea la cheful PSD, în timp ce Neia Lăcătuş a încheiat cu protocol cu social-democraţii, ca reprezentant al romilor.

Oricum, cărţile nu sunt jucate în ceea ce-i priveşte pe primarii din judeţ, o parte dintre aceştia aşteptând schimbările politice care ar putea apărea la nivel naţional, în planul guvernării, după alegerile prezidenţiale, în anul electoral 2020.

SPUNE-TI PAREREA