“Câteodată am impresia că nu ne mai facem bine! Un candidat la Primărie pune în față boala unei femei și o folosește ca instrument de propagandă politică. Doamna este o LUPTĂTOARE, iar prin faptul că și-a renovat casa din centrul istoric nu trebuie scoasă în evidență boala sa, ci pur și simplu munca sa. PUNCT. Emoția nu o degajezi profitând de necazul cuiva în felul acesta. Bănuiesc că doamna și-a dat acordul, dar renovarea unei case din centrul istoric nu ține de boala nimănui, ci de boala administrației. Un mastodont de peste 700 de angajați care nu că ar fi neapărat incapabili, dar care fac tot mecanismul greoi și consumator de resurse financiare”, a scris Doris Rai într-un mesaj postat pe Facebook.

“Da, avem o Primărie de peste 700 de oameni care nu a fost în stare să facă un program pentru renovarea centrului vechi. V-am dat soluția acum câteva luni, dar nu ați înțeles nimic!  Nu mă deranjează să luați soluțiile, mă deranjează consecvența voastră în a face lucrurile în același stil care nu dă rezultate. Apropo, Primăria Bistrița am așteptat 3 ani pentru obținerea unor avize pentru un proiect, o investiție unică în România, care DOAR din IMPOZIT aducea comunității peste 100.000 lei pe an.  Și dacă trebuia să treacă dosarul acela prin mâinile a 700 de oameni, tot trebuia să fie rezolvat în mai puțin de 3 ani!

Dar epoca aceasta a Primăriei oarbe la nevoile bistrițenilor se va termina în scurt timp!
Bistrița trebuie să redevină orașul bistrițenilor!

Program de renovare a Centrului istoric: https://www.facebook.com/…/a.41967331485…/1324205604399175/…

PS: Este foarte frumos renovată clădirea Primăriei! S-a putut face fiind cu toții bine, fără nici o afecțiune! Rușine!”, a fost mesajul transmis de Doris Rai.

1 COMENTARIU

  1. Exista Legea nr. 166/2016, cunoscuta si sub numele de „Legea fațadelor”, referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice, aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie, aceştia urmând să fie recuperaţi în cel mult zece ani. Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
    În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari. Prin urmare, Primaria Bistrita nu trebuie sa reinventeze apa calda si sa treaca la actiune.

SPUNE-TI PAREREA