O familie din Bistriţa şi-a renovat faţada clădirii istorice în care locuieşte. Femeia a fost felicitată de viceprimarul Cristian Niculae şi este considerată un exemplu.

“Loredana Dombrea este numele ei, locuiește pe strada Nicolae Titulescu la numărul 20, o clădire monument istoric, pe care o putem admira în adevărata ei splendoare datorită eforturilor și stăruinței acestei doamne.

Spun eforturi, pentru ca Loredana deși suferă de o maladie necruțătoare – scleroză multiplă, nu are posibilități financiare însemnate, a avut ambiția și visul să-și renoveze fațada clădirii în care locuiește aducând un plus de valoare și frumusețe centrului istoric al orașului nostru”, a scris pe Facebook viceprimarul Cristian Niculae, care speră ca exemplul să fie urmat şi de alţii.

 

4 COMENTARII

 1. Nu vreau sa fiu rau, dar titlul articolului este ,,Cum şi-a renovat o bistriţeancă faţada clădirii istorice: „Un om ce merită tot respectul nostru”,,. In tot articolul nu am gasit CUM a facut asta.
  Cred ca mai potrivit era ” O bistriteanca si-a renovat fatada cladirii istorice cu eforturi deosebite. Merita tot respectul!” Zic si eu… 🙂

 2. Cu o floare nu se face primavara. Prioritatea absoluta pentru orasul Bistrita este reaabilitarea tuturor cladirilor din centrul istoric, care aratadeplorabil, incepand cu ansamblul arhitectonic „Sugalete”.
  Exista Legea nr. 166/2016, cunoscuta si sub numele de „Legea fațadelor”, referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice, aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie, aceştia urmând să fie recuperaţi în cel mult zece ani. Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
  În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari. Prin urmare, Primaria Bistrita nu trebuie sa reinventeze apa calda si sa treaca la actiune.

 3. Pai, acolo a primit de la stat o casa, acolo sta, acolo isi face viacul si daca comunitatea nu are bani s-o remedieze in caz de degradare, o sa se darame peste ea si o sa ramana fara nici o locuintza, ca tzara asta nu mai are altele, sa le dea la toti ni.mu.rugii si pu.tu.rosii care asteapta cu mana intinsa ceva doar gratis de la stat . Asa ca bine a facut ce a facut, sa aiba grija de casa pe care a primit-o, chiar daca in acte proprietar este Statul Roman ! Ce mare “scofala ” a facut (?) … a facut ceea ce trebuia sa faca daca mai vrea sa aiba aceasta casa viabila si locuibila si in continuare !
  Normal ca statul asta vrea si asta asteapta sa se intample ! Tot asa, dupa ” Lovitura de stat ” din 1989… Iliescu le-a dat/vandut blocurile de locuinte la ” chiriasi ” la niste preturi de ” bocanci “… ptr ca deja se apropiau de reparatii capitale… , banii necesari nu erau si sa scape de aceasta pacoste … precum si in scop electoral… LE-A VANDUT APARTAMENTELE LA PRETURI DE BOCANCI la toti , sa scape de ele si sa se spele pe cap cu ele cine le are !

SPUNE-TI PAREREA