“Continuăm munca pe șantierele de anvelopare termică a blocurilor. Bistrița este campioană în acest sens numărul blocurilor reabilitate până acum ajungând la 115, cu un total de 6250 de apartamente, mai avem în licitație pentru lucrările de execuție încă 24 de blocuri ce însumează 980 de apartamente, astfel că anul viitor vom avea finalizate 139 de blocuri cu un numar total de aproximativ 7200 de apartamente reabilitate termic”, a transmis viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae.

“Anvelopare termică înseamnă:
– facturi mai mici pentru bistrițeni la încălzirea locuințelor cu 30-35%;
-un oraș mai frumos prin înnoirea și zugrăvirea fațadelor acestor blocuri;
-reducerea emisiilor de carbon și implicit a poluării atmosferice prin folosirea unei cantități mai mici de combustibil pentru încălzirea locuințelor.

Am verificat astăzi câteva șantiere în lucru pe străzile General Eremia Grigorescu, Aleea Spătarului, Vasile Lupu și Aleea Plopilor, am discutat cu constructorii și le-am cerut să facă lucrări de calitate și să mențină în permanență curățenia în zona șantierelor.

Pe strada Rodnei am întâlnit locatari mulțumiți, ce au trecut deja peste o iarnă cu blocul reabilitat termic și mi-au mărturisit că au făcut economie la factura de gaz cu peste 100 de lei pe lună”, a mai spus viceprimarul.

SPUNE-TI PAREREA