Andrew McGuinness, tânăr politician și pasionat de muzică din Irland, Kilkenny, a lăudat România și orașul Beclean într-un discurs pe care l-a avut recent, în calitate de președinte al Consiliului Județean din Kilkenny, la ședința unui ONG caritabil care promovează proiecte multiculturale între țări.

Andrew a spus că al doilea loc cel mai frumos, după Irlanda, este, pentru el, România. Mai exact Beclean, Bistrița și Cluj pe care le-a vizitat de câteva ori, unde are unii din cei mai buni prieteni și unde a susținut concerte extraordinare. În aceste locuri își dorește să se reîntoarcă și spune că asta înseamnă experiența culturală adevarată.

McGuinness a vizitat de mai multe ori România acum câțiva ani, în special, zona Transilvania și Bistrița-Năsăud. El a participat la Festivalul Celtic Transilvania din Beclean atât în calitate de spectator, cât și de artist. De asemenea, a susținut un concert la Bistrița, în Pub Corso Cafe.

Andrew McGuinness a fost primar al orașului Kilkenny din Irlanda, având un mandat pe termen limitat. El a continuat să se implice în politică și a fost ales consilier în Kilkenny la alegerile locale din acest an, care au avut loc în aceeași dată cu alegerile Europarlamentare.
Din echipa sa de campanie a făcut parte și Bogdan Rusu, fost membru PDL din Beclean.

„Andrew a obținut nominal cel mai mare număr de voturi. Partidul său, Fianna Fail ( Liberal Party), a obținut majoritatea în Consiliul Județean. Conducatorul Consiliului Județean se alege aici din rândul consilierilor aleși.
A fost o campanie electorală extraordinară, diferită față de cum eram obișnuit în România. S-a muncit mult, eficient, la obiect și cu bun simț. Vorbe puține, date și cifre concrete. Sunt mândru că am făcut parte din staff-ul lui Andrew și că am reprezentat aici, în Kilkenny, diaspora românească, dar nu numai. A fost o experiență probabil unică din care am învățat la fiecare pas. Victoria lui a fost pe măsură. Andrew este un caracter aparte, extrem de valoros si de apreciat care nu numai că duce numele Becleanului și al județului peste mări și țări, dar le și promovează“, a spus Bogdan Rusu.

 

SPUNE-TI PAREREA