1. Într-un stat cu prea multe instituţii de control, nu strică una în plus.

2. Are oameni foarte bine pregătiţi pentru plimbări lungi şi dese, poveşti între colegi, cafeluţe şi freactul mentei.

3. Importanţa instituţiei este una deosebită, chiar dacă singurul rol cunoscut de cetăţeni este acela de a da amenzi pentru parcări, într-un oraş în care administraţia a creat efectiv locuri de parcare prin trasarea de linii pe asfalt.

4. Poliţia Locală are un rol extrem de important la meciurile de handbal, pentru asigurarea ordinii publice, mai exact pentru a-i împiedica pe huliganii din Bistriţa să se bată sau să arunce cu bezele în handbaliste.

5. Este una dintre puţinele instituţii publice în care angajările se fac pe bune, fără concursuri aranjate şi unde partidul nu şi-a băgat clientela. Drept dovadă stă nivelul ridicat de competenţă al poliţiştilor locali din Bistriţa, care nu se descurcă nici măcar cu cerşetorii.

6. Susţine economia locală şi producătorii locali, prin salariile mari pe care le primesc angajaţii, din care îşi pot cumpăra pufuleţi, sucuri şi alte produse de la Kaufland.

7. Promovează spiritul civic, în special mersul la vot. Poliţistul local merge la vot şi votează întotdeauna cu partidul care este… sau care trebuie.

8. Promovează stilul de viaţă sănătos. Poliţiştii locali sunt exemple de sănătate pe două picioare, toţi sunt supli, constituţie atletică, spaima infractorilor care se perindă pe străzile Bistriţei.

9. Contribuie la dezvoltarea industriei petroliere din lume, prin consumul ridicat de carburant al maşinilor pe care le conduc. Cum s-ar zice pe româneşte, freacă manganul.

10. Reduce nivelul de şah din municipiul Bistriţa. Orice poliţist local ştie că şahul este un fenomen nociv care, în exces, provoacă tulburări stomacale sau chiar halucinaţii.

SPUNE-TI PAREREA