Două proiecte realizate de Direcţia Judeţeană pentru cultură vor fi lansate în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 18 iulie, la Bistriţa.

Primul proiect este o carte cu denumirea “Marea Unire În Bistriţa-Năsăud”, cu suma de 30.000 de lei. Cartea a fost editată în 300 de exemplare şi conţine 3 secţiuni: una istorică, referitoare la Primul Război Mondial şi participarea cetăţenilor din Bistrita-Năsăud la evenimente, a doua secţiune se referă la Monumentele Eroilor din Primul Razboi Mondial şi se constituie intr-un elogiu adus Făuritorilor Marii Uniri, fiind totodată şi un îndrumător asupra condiţiei şi amplasării Monumentelor de For Public, pentru ca ele să facă cinste înaintaşilor, iar a treia secţiune este un ghid legislativ in
domeniul patrimoniului, primul de acest gen apărut în judeţ. Lucrarea este coordonată de Dr. Alexandru UIUIU şi cele 3 secţiuni sunt realizate de Drd. Andrei PAVALEAN, consilier superior Legendi LEVENTE, consilier superior Camelia Târnovan.

Al doilea proiect este Platforma online patrimoniubn.ro, având consturi de 35.000 lei şi conţine prima revistă online dedicată patrimoniului judeţului, harta interactivă a monumentelor.

Proiectele au fost realizate din sume alocate de la Guvernul României.

SPUNE-TI PAREREA