“Fundatia culturala ETHNOS filiala Bistrita protesteaza vehement impotriva modului abuziv in care in care Primaria Feldru intelege sa faca modernizari in zona casei Ethnos Feldru, Muzeul satului.

Dupa ce peste trotoare de beton din fata casei au fost puse dale si trotuarul a fost ridicat in acest fel cu mai bine o jumatate de metru (astfel incît cetatenii nu mai pot intra in curti,) acum se modernizeaza ulita de linga apa cu ridicarea cu un metru si un dig de beton cu fundatia de doi metri latime! si intrarea in albia Feldriselului cu inca un metru.

Casa Ethnos si intreaga proprietate ramine sub nivel fiind expusa oricind pericolului inundatiilor si viiturilor mai ales ca podul este colmatat din cauza lucrarilor anterioare de dincolo de el, ilegal realizate”, a fost mesajul transmis de Alexandru Uiuiu, directorul Direcţiei de Culte şi Patrimoniu Bistriţa-Năsăud.

“Daca se vrea modernizarea ulitei ea se putea face cu decenta cu digul pe acelasi loc si ulita pe aceeasi inaltime. Sesizam pe aceasta cale Apele romana si Inspectoratul de stat in constructii sa verifice lucrarile efectuate si avizele proiectului.

De astazi MUZEUL SATULUI SE INCHIDE pina la gasirea unei solutii de salvare a zonei de la macelul la care este supusa”, a scris Alexandru Uiuiu, care este preşedintele Ethnos.

Postarea sa a stârnit numeroase reacţii ale oamenilor din Feldru, care sunt revoltaţi de modul în care Primăria face lucrările şi se tem de inundaţii. Primarul comunei Feldru se numeşte Grigore Ţiolan. Nu este prima dată când oamenii sunt nemulţumiţi de activitate acestuia. Iarna trecută, au fost mai multe plângeri legate de modul în care s-a făcut deszăpezirea.

 

1 COMENTARIU

  1. A fost ziua lor , a specialilor care primesc pensii și salarii de sute de milioane ca sa își înjure subordonații ca la ușa cortului și să distrugă ce au mai frumos in comunitatea lor.Ba voi nu sunteți edili…sunteți senili…

SPUNE-TI PAREREA