sdr

Primăria comunei Sânmihaiu de Câmpie derulează o serie de proiecte importante pentru dezoltarea comunei. Primarul Ioan Mate a prezentat câteva dintre investiţiile care se fac în această perioadă şi care s-au finalizat, dar şi planurile de viitor.

Într-o comună în care foarte mulţi cetăţeni desfăşoară activităţi agricole, infrastructura este extrem de importantă. În acest sens, primarul Ioan Mate derulează mai multe proiecte de modernizare a drumurilor agricole, o parte dintre acestea fiind finalizate.

“Se lucrează la definitivarea lucrărilor pe drumurile agricole. Este vorba de 12 kilometri de drumuri agricole care se asfaltează. Valoarea proiectelor pentru drumurile agricole este de 1 milion de euro. Peste aproximativ două săptămâni vom face recepţia lucrărilor”, ne-a declarat primarul Ioan Mate.

Aceşti 12 kilometri vin în completarea unor proiecte care sunt finalizate deja, din 2016. “Am mai avut un proiect de drumuri agricole, pe care l-am finalizat în 2016, cu 12,5 kilometri. În total, suprafaţa de drumuri agricole asfaltate, pe fonduri europene, este de 25 de kilometri. La acestea, se adaugă 4 kilometri de drumuri agricole, pe care le-am asfaltat din fonduri de la Primărie”, a spus edilul comunei Sânmihaiu de Câmpie.

Ioan Mate, care e şi el pasionat de agricultură, vrea să asfalteze toate drumurile agricole din comună, în 2-3 ani. “Am făcut ridicări  topografice pentru alte două tronsoane de drumuri agricole, pentru ca atunci când se va deschide sesiunea, în 2021, să fim pregătiţi.  Mai avem în proiect încă două tronsoane care vor însuma încă 25, 26 de kilometri, plus porţiunile care nu sunt eligibile şi trebuie modernizate din fonduri proprii. Sper, ca în 2022-2023, să fie modernizate peste 50 de kilometri de drumuri agricole, aproape toate drumurile agricole din comună. Aceste realizări sunt apreciate de către fermieri, care se deplasează foarte uşor la terenurile agricole, mai repede, consum mai puţin de combustibil şi alte avantaje”, a declarat edilul.

Deşi, în principal, aceste porţiuni de drumuri se adresează agricultorilor, beneficii sunt pentru toţi şoferii din zonă. Pe un astfel de drum agricol se scurtează distanţa între localităţi, în 10 minute poţi ajunge din Chiochiş sau Matei, până în Milaş. De asemenea, se preia traficul utilajelor şi a maşinilor agricole de pe drumurile judeţene.

În altă ordine de idei, în comuna Sânmihaiu de Câmpie sunt mai multe proiecte în derulare. “Se lucrează la capela din satul Zoreni şi la staţia de epurare din Sânmihaiu de Câmpie şi mai avem capete de drumuri, de racordări la canalizare. De săptămâna trecută, am început decolmatarea văilor, în două sectoare, în satul Stupini, Brăteni şi Sânmihai. Această lucrare este finanţată din Ministerul Agriculturii, prin ANIF şi se vor decolmata toate văile care sunt înfundate cu aluviuni, cu resturi de vegetaţie. Ne pregătim pentru e preveni inundaţiile în aceste zone”, a mai spus primarul Mate.

De asemenea, personalul din Primărie lucrează de zor la preluarea documentelor pentru întăbulare, pentru ca anul viitor să se finalizaze întăbularea gratuită a terenurilor extravilane pentru populaţie.

 

 

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA