Proprietarii grupului de firme Filadelfia din Bistriţa-Năsăud, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba, de procurori din cadrul DIICOT Alba Iulia.

Vezi aici reacţia reprezentanţilor firmei Filadelfia.

Conform ziarului Adevărul, şapte persoane cu funcţii de conducere în două societăţi cu obiect de activitate transportul intern şi internaţionale de persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Dosarul este în lucru din anul 2013, când doi dintre reprezentanţii grupului S. Gavril senior şi S. Ioan Eugen au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind, apoi, cercetaţi în stare de libertate.

În 2013, procurorii DIICOT Alba Iulia au efectuat percheziţii la sediul central al firmei din Bistriţa-Năsăud şi la puncte de lucru din alte judeţe. Pe lângă cei doi proprietari au mai fost trimişi în judecată S. Gavril junior, S. Gelu Petrică, A. Tabita Mihaela, C. Leia Eugenia şi S. Ionela Cristina.

Părţi responsabile civilmente sunt, în dosar, firmele Tabita Tour SRL, Filadelfia SRL şi Plus Filadelfia Service SRL. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 2 iulie 2019.

Cifra de afaceri Filadelfia Group în 2018 a fost 44 milioane euro.

SPUNE-TI PAREREA