„În primele 5 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud au fost încadrate în muncă 2365  persoane, dintre care 1046 femei”, transmite, într-un comunicat de presă, Otilia Râpan, directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 928 au peste 45 de ani, 504 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 452 au între 25 și 35 de ani, iar 481 sunt tineri sub 25 de ani (481 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 823 provin din mediul urban, iar 1542 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (782), urmate de cele cu studii liceale+postliceale (753). Numărul celor cu studii profesionale este de 516, cei cu studii primare sunt în număr de 205, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 107.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 1277 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 5 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3591 persoane.

 

 

SPUNE-TI PAREREA