Un autocar cu 22 de turiști germani care se îndrepta către Castelul Dracula, s-a defectat în această după-amiază în Valea Străjii și staționa de aproximativ trei ore când jandarmii montani din Piatra Fîntînele care treceau prin zonă, s-au autosesizat și au oprit pentru a le oferi sprijin. 

 Având în vedere faptul că defecțiunea suferită la motor nu a permis continuarea drumului, turiștii riscau să își petreacă noaptea în autocar, până la sosirea altei mașini cu care aceștia să își continue traseul. Având în vedere faptul că prima oprire ar fi fost Castelul Dracula, jandarmii montani au solicitat primăriei Tiha Bîrgăului un mijloc de transport cu care turiștii germani să fie transportați în siguranță către unitatea de cazare.  Cu sprijinul autorităților locale s-a reușit îmbarcarea tuturor persoanelor în alt mijloc de transport și transportul acestora la hotel, unde vor fi cazați peste noapte.

Turiștii s-au arătat impresionați de gestul făcut de jandarmii montani și au declarat că în cele trei ore, nimeni nu a oprit să le ofere sprijin sau să se intereseze dacă au nevoie de ajutor.

SPUNE-TI PAREREA