24 de drapele oficiale, de luptă și pavilioane regale  sunt pregătite pentru defilare, de Ziua Drapelului Național al României, la Bistrița.

“De ce trebuie să vii la acest eveniment din 26 iunie, ora 10:30, Piața Centrală? În SEMN de respect pentru România și simbolurile sale.

Vei lua parte la un eveniment unic în țara noastră, care aduce laolaltă 24 de steaguri istorice,  din secolul I, î.Hr, până în zilele noastre, purtate de 48 de tineri în port tradițional”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie sa ne iubim simboluile nationale instituite prin lege, dar ” drapelul nostru fara stema “… parca este ceva… searbad… si fara nici o semnificatie .
    Uitati-va la drapelul Republicii Moldova, care a stiut sa-si fructifice imediat drapelul national ce falnic si ce frumos este in raport cu al nostru, ramas doar cu o ” gaura ” dupa Revolutie, ca ne.cio.plitilor nu le-au placut vechea stema cu grane, sonde , muntzi si paduri cu soarele binefacator peste ele… inconjurate de spicele de grau care materializau recoltele si progresul tzarii… iar la baza stemei, era drapelul cu rosul dedesupt ce amterializa ” sangele varsat ” al sacrificiului suprem al inaintasilor nostri sa avem o astfel de tzara…
    De aceia va intreb domnilor ” politruci ” de orice fel… DE CE NU DATI O LEGE SA PUNETI STEMA TZARII NOASTRE PE DRAPELUL NATIONAL ( asta care este astazi… ca este foarte frumoasa si semnificativa istoric si asta ) ? Nu va place actuala STEMA a TARII … sau ce … ?! Nu vedeti ca drapelul nostru se confunda cu … nu mai stiu exact, o tzara africana care are acelasi drapel …

SPUNE-TI PAREREA