Părintele Paul Gavriloaie a anunţat un proiect important pentru credincioşii ortodocşi din oraşul Sângeorz-Băi. O biserică se va construi în oraşul staţiune.

“Aceasta este biserica despre care v-am anunțat astăzi, la finalul slujbei, că ne dorim să o construim pentru comunitatea noastră. Să nu vedem construcția ei ca pe o povară, într-adevăr va fi un sacrificiu, însă la final va fi o binecuvântare pentru noi și generația noastră, care trebuie să fie mândră că Dumnezeu a ales-o și a chemat-o să îi ridice o biserică. Nu oricărei generații îi este încredințată o astfel de misiune, un astfel de dar. Dumnezeu ne-a ales pe noi”, a anunţat părintele Paul Gavriloaie, într-o postare pe Facebook.

“Să nu vă temeți! Dumnezeu este cel care ne va ajuta, după cum ne încredințează Psalmistul David: “De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc” (Ps. 126, 1). În primul rând trebuie să contribuim cu rugăciunea, iar mai apoi, dacă cineva poate și dorește, poate să sprijine și prin alte mijloace. Toți cei care vor contribui la ridicarea viitoarei biserici, vor fi trecuți pe lista ctitorilor, vor fi pomeniți la toate slujbele (atâta vreme cât în biserică se va face slujbă), iar lista cu numele ctitorilor se va pune în piciorul Sfintei Mese la momentul sfințirii, iar peste sute și sute de ani, va vorbi despre existența noastră aici. Dumnezeu să ne ajute”, a mai scris părintele Paul Gavriloaie.

În momentul de față se lucrează la obținerea autorizației de construire, urmând ca în perioada următoare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei să pună piatra de temelie pentru nouă biserică.

 

SPUNE-TI PAREREA